La derrota encaixada diumenge a Palamós contra el Llagostera encara cou a Vitòria, on segueixen indignats amb l'actuació de l'àrbitre Ruipérez Marín. Si al final del partit era el tècnic de l'Alabès, José Bordalás, qui es queixava amargament del col·legiat de Castella La Manxa, ahir li va tocar al president, Alfonso Fernández de Trocóniz, per la via més institucional. El club basc va penjar al seu web la duríssima carta que han enviat al màxim responsable del Comitè Tècnic d'Àrbitres, Victoriano Sánchez Arminio, exposant punt per punt tots els greuges que a Vitòria entenen que van patir en la darrera jornada a Palamós. No és la primera vegada que l'Alabès es queixa dels àrbitres: el 2008 ja van fer el mateix amb el col·legiat Bernabé García, a qui consideraven culpable de la golejada que havien encaixat al camp del Xerez.

En la denuncia, l'Alabès demana a Sánchez Arminio que «en la mesura del possible s'adoptin les mesures necessàries perquè situacions com les que vam patir diumenge no es tornin a repetir». Segons Fernández de Trocóniz «la nostra queixa és per una sèrie, al nostre entendre, d'errors tècnics greus de l'àrbitre, i no d'apreciació, que van tenir una incidència decisiva en el resultat». El conjunt basc relata que «resaltem l'existència d'entrades de jugadors del Llagostera que haurien d'haver sigut mereixedores, per la seva gravetat, de targeta vermella» i recorda que mentre els locals van veure quatre grogues «per joc violent» l'Alabès va acabar el partit «amb 9 jugadors, dos d'expulsats per mans».

El president de l'Alabès, en l'escrit, defensa que el penal i l'expulsió de Carpio, que va obrir el camí de la victòria dels blaugrana era «inexistent»: «Va ser una decisió errònia perquè la pilota en cap moment li toca la mà, sinó el cos. Aquella jugada va canviar el rumb del partit». També es queixa amargament de la segona groga a Manu: «en aquelles mans no hi ha voluntarietat i és impossible que el jugador hagués desaparegut de la jugada». El club de Vitòria recorrerà la segona groga a Manu García, les amonestacions a Guichón, Laguardia i Beovide, i la vermella directa que va veure Carpio.

Sense Chumbi

Mentre a Vitòria les conseqüències del partit de diumenge són en forma de protesta contra l'àrbitre, a Llagostera la mirada està posada a la infermeria. Samu va haver de ser rellevat al descans per Aimar per un fort cop al turmell que es va fer poc abans del final de la primera part. El club no ha especificat el temps de baixa i només ha assenyalat que haurà de fer repòs, però sembla poc probable que Oriol Alsina pugui disposar-ne demà contra l'Albacete a la Copa i, fins i tot, el cap de setmana en Lliga al camp de l'equip manxec.

La pitjor part de la va endur Chumbi, que ja advertia que havia acabat amb molèsties al genoll a través del seu compte de Twitter al final del partit. Les proves mèdiques d'ahir van revelar que pateix un esquinç de grau I al lateral intern del genoll esquerre, lesió que el tindrà de baixa unes tres setmanes. El davanter, per tant, es perdrà segur el doble enfrontament amb l'Albacete i els compromisos contra Tenerife, Girona i probablement, Elx. La plantilla es va entrenar ahir a Palafrugell per preparar el partit de Copa i ho tornarà a fer avui. Al final de la sessió parlarà Oriol Alsina.