Oriol Alsina va demanar als menys habituals que aprofitessin la Copa per reivindicar-se i fesssin veure al cos tècnic que s'equivocaven no comptant amb ells a la Lliga.I això és el que van fer jugadors com Aimar, Jorge García, Enric Pi, Giva, Mosquito, Juanto, Imaz i Jordi López. L'eliminatòria de Copa del Rei que el Llagostera va superar dimecres passat gràcies al gol de Benja al minut 103 de la pròrroga davant l'Albacete, ha deixat més que satisfet el tècnic dels blaugrana. Oriol Alsina, ahir, després de l'entrenament matinal realitzat a Palafrugell i abans de marxar cap a Barcelona per participar a la Via Lliure, va explicar que l'actuació de les vuit novetats en l'onze de la Copa respecte a l'anterior presentat davant l'Alabès a la Lliga, l'havia convençut fins al punt de tenir dubtes a l'hora de confeccionar la llista de desplaçats per viatjar avui al Carlos Belmonte. «Vaig quedar molt content de la competitivitat de tots ells i ara tinc una dificultat extrema a l'hora de fer la convocatòria perquè mereixen viatjar molts més dels que hi anem», va asegura Oriol Alsina.

L'entrenador del Llagostera va valorar molt positivament l'estrena golejadora de dos dels seus davanters, Mosquito i Benja, en el partit de Copa contra l'Albacete però també va voler destacar «el bon paper de Juanto, Giva i Imaz que em permetrà diversificar i escollir segons el rival».

El panorama a l'entorn del Llagostera ha canviat radicalment i, ara, tot es mira des d'un prisma més optimista gràcies als dos triomfs en els dos darrers partits: el 3 a 0 davant l'Alabès a la Lliga i el 2 a 1 davant l'Albacete a la Copa del Rei. L'estat anímic ha millorat i les dues ensopegades inicials davant l'Osasuna (0-2) i a Lugo (1-0) han quedat en l'oblit. Però, tot i el moment dolç que travessa l'equip gironí, el també director esportiu del club Oriol Alsina adverteix que «encara és molt aviat i no podem fer cas ni de les dues primeres derrotes ni dels dos triomfs». Alsina, reconeix, però, que «psicològicament estàs molt millor quan guanyes que quan perds però tinc clar que els quatre partits anteriors no serveixen per a res».

L'Albacete, una altra vegada

En la roda de premsa d'ahir a l'estadi Josep Pla i Arbonès de Palafrugell, Oriol Alsina va lloar novament el joc del conjunt dirigit per Luis César Sampedro. «L'Albacete és un dels equips que més s'arrisca i millor futbol practica a la categoria. Alsina creu que demà serà «molt complicat puntuar », i recordant el partit de dimecres adverteix dels perills de l'Albacete apuntant: «Imagineu-vos si amb jugadors suplents ja ens van posar en dificultats a casa nostra, allà, en un camp més gran i amb una gespa perfecta la complicació per guanyar-los serà extrema».

La casualitat d'enfrontar-se dos cops als manxecs en un espai tan reduït de temps no és percebuda com a rellevant per a Oriol Alsina. «Si és un avantatge o un inconvenient ho serà per a tots dos equips, però tinc clar que el partit de Copa no tindrà res a veure amb el de la Lliga», va argumentar el tècnic maresmentc detallant que «hi haurà jugadors diferents, juguem a fora i en joc hi ha tres punts tot i que sí que és cert que el partit de Copa és molt recent i ens coneixem un xic millor».

Confiança cega en René. No hi ha discussió. la porteria tant a la Lliga com a la Copa és pel porter gadità. Preguntat per què no va apostar per Moragón o Ratti a la porteria en el partit de Copa de dimecres passat, Alsina va ser molt explícit: «Per a mi René és un dels millors porters de la categoria i ens dóna una garantia molt important» Sobre Moragón i Ratti, les dues alternatives a l'ombra del porter andalús, Alsina va dir que que estan treballant molt bé però no estàn al nivell ni en l'estat de forma d'en René».

Els que no han viatjat avui cap a terres manxegues són els lesionats Ruymán, Chumbi, Chus Herrero i Samu de los Reyes. Un dels que podia ser el substitut del titular lateral esquerra, el defensa Enric Pi, no actuarà novament davant l'Albacete perquè ha quedat fora de la convocatòria: «L'Enric no viatja, va jugar els 120 minuts de la Copa, però tenim Ríos Reina que pot jugar en aquesta posició». En canvi altres jugadors que van destacar a la Copa com els brasilers Giva i Mosquito, Jorge Garcia, Juanto, Aimar o Jordi López sí que són a la llista per anar a Albacete i jugar el partit del Carlos Belmonte.