Arribar i moldre. O en el seu cas, arribar i jugar-ho tot. Fran Cruz va aterrar al Llagostera poques hores després de la marxa de Pedro Alcalá rumb a Montilivi i en la seva presentació com a nou jugador del club blaugrana, va afirmar que la seva missió no era la de ser el substitut de ningú, tampoc del defensa de Mazarrón. El nou defensa central del Llagostera, però va camí de convertir-se, com ho va fer Alcalá, en un fix en les alineacions d'Oriol Alsina. Amb només una setmana d'entrenaments, el central cordovès ja va ser titular en la victòria davant l'Alabès (3-0) i en el doble enfrontament contra l'Albacete, primer a la Copa i després a la Lliga, l'exfutbolista de l'Alcorcón va tornar a repetir, demostrant una adaptació ràpida i eficient des del minut 1.

Als 24 anys, Fran Cruz, amb poc temps a les ordres del tècnic maresmenc, n'ha tingut prou per demostrar que tot i la seva joventut té caràcter de líder. A més a més, al camp, posseeix dues característiques bàsiques per a un defensa central: un bon posicionament i criteri a l'hora de sortir amb la pilota controlada. Fran Cruz, que aquest estiu ha tancat una etapa de 14 anys de vinculació amb el Còrdova, un club que la temporada passada el va cedir a l'Alcorcón, ha començat amb bon peu la seva aventura a la Costa Brava. Amb ell, el Llagostera es va imposar a l'Alabès (3-0) i va eliminar l'Albacete de la Copa del Rei (2-1), però, contra aquest mateix rival a la Lliga va perdre. Cruz vol oblidar la derrota (1-0) i la mala imatge que l'equip va oferir diumenge passat.

«En la primera part al Carlos Belmonte vam estar en línies generals malament i aquests errors els vam pagar, en canvi, a la segona vam intentar corregir-los però no va ser possible. A més, el gol que ens van fer va ser producte d'un penal que no era», es lamenta.

Personalment Fran Cruz està satisfet perquè en poc temps s'ha convertit en un dels pilars de l'equip. Diu, tot i això, que «mentre guanyem estaré content tant si jugo com si no, però és veritat que he estat tres partits seguits sortint a l'onze, estic content i a disposició dels tècnics per ajudar en el que sigui». El defensa admet que a pesar de l'interès que li havia mostrat Alsina per fitxar-lo no s'esperava comptar tan ràpidament. Segons ell, «l'Oriol em va donar l'oportunitat i suposo que l'he sabut aprofitar, però, l'experiència em diu que això del futbol d'avui per demà pot canviar molt, per tant, el que haig de fer si vull continuar a l'onze és treballar dur».

Si ahir era Pitu que llançava un missatge de tranquil·litat, avui li toca a Fran Cruz. L'exjugador de l'Alcorcón entén que «l''afició no ha d'estar preocupada, hem d'estar tranquils, només hem jugat quatre partits i l'important no és com comença sinó com acaba i la Segona Divisió A és una marató d'una distància llarguíssima, és una carrera de fons i el conjunt més regular estarà a dalt».

El jugador també es va pronunciar sobre la baixa per lesió de René, que el tindrà dos mesos de baixa. Fran Cruz va indicar que «és el nostre capità i un dels millors porters de la categoria, li desitjo una bona i ràpida recuperació, però som 26 de plantilla i tots ajudarem a remar un xic més, ara és el moment de confiar amb en Jose (Moragón) i en Nico (Ratti).

Sobre la seva adaptació a Palamós i a la Costa Brava Fran Cruz explica que «ha sigut molt ràpida, visc molt bé a la zona i és d'agrair l'acollida dels companys i la gent del club, estic molt còmode a Palamós, s'hi viu bé perquè és un poble tranquil».