Les desgràcies mai vénen soles i a l'irregular inici de Lliga del Llagostera (penúltim amb només un triomf en quatre partits) se li ha d'unir un contratemps en forma de lesió per als blaugrana. El seu porter titular, René Román, una peça indiscutible en els esquemes d'Oriol Alsina, es veurà obligat a cedir el seu lloc. Una inoportuna lesió l'obligarà a estar-se de baixa els propers dos mesos, per la qual cosa Nico Ratti o José Moragón seran els encarregats de defensar la porteria, com a mínim, els propers vuit partits de Lliga i també la propera eliminatòria de Copa. En l'entrenament matinal celebrat ahir a Palafrugell, René va aparèixer amb l'espatlla immoblitizada i amb un cabestrell que li subjectava el braç dret. Males notícies. La lesió patida al Carlos Belmonte d'Albacete és una realitat, sobretot quan el club va emetre un comunicat mèdic en el qual confirmava una fractura al cap de l'húmer que l'obliga a prémer el pedal del fre. D'aquesta manera, el Llagostera es quedarà un temps sense un dels seus jugadors més importants: el mateix que va ser designat com el millor porter de Segona A del passat mes d'abril, o aquell que va ser capaç d'estar-se 15 jornades seguides sense encaixar ni un gol.

Resignat i conscient que no li queda més remei que treballar al màxim per recuperar-se durant unes quantes setmanes, René admetia ahir haver rebut «un cop dur» amb aquesta lesió, però que malgrat tot s'ha tret un petit pes de sobre en saber que no haurà de passar per la sala d'operacions. «Pensava que seria una luxació, però les proves han dictaminat que hi ha fractura, per la qual cosa m'hauré d'estar tres setmanes amb l'espatlla immobilitzada i després hauré de recuperar musculatura. L'important és que no m'hauran d'operar perquè l'os no s'ha desplaçat», deia el porter. René, «fotut» perquè «les lesions mai són benvingudes», lamentava haver d'aturar-se, si bé s'intentava convèncer que hi ha motius per no ser pessimista: «No és una lesió excessivament greu. Em toca recuperar-me aviat i ajudar els companys des de fora».

A?prop dels 32 anys i amb una llarga carrera, aquesta serà «la primera vegada que una lesió m'obligui a aturar-me durant unes quantes setmanes. És una novetat per a mi», segons admetia, abans de treure ferro al fet d'haver continuat jugant a Albacete tot i haver-se fet mal:?«No sóc cap heroi. Qualsevol hauria fet el mateix. És cert que els metges em van recomanar sortir del camp perquè se'm podia complicar tot plegat, però havent fet els tres canvis volia continuar com fos».

L'hora de Moragón o Ratti

Amb René fora de combat, José Moragón o Nico Ratti pugnen per ocupar el buit que ha deixat el porter andalús. Començant pel duel amb el Tenerife, Alsina haurà de decidir entre un d'aquests dos futbolistes per a les properes jornades. Per a Moragón, un dels herois de l'ascens a Segona A, significaria tornar a jugar després d'ocupar la porteria les dues últimes jornades de la darrera Lliga. En canvi, al jove Ratti se li presentaria l'ocasió de debutar a la categoria.

«És una oportunitat. No sé si serà l'única però si em toca jugar ho farè encantat. Treballo igual de compromès sabent que puc tenir minuts;?a veure què és el que decideix l'entrenador», declarava ahir un Ratti qui sent «molt» la lesió de René, encara que això el pugui beneficiar. «Aquests dies lluitaré de manera sana amb en José (Moragón). Tant ell com jo estem capacitats per poder jugar», afegia.

«Estic preparat», deia Moragón. «Tot i no haver jugat aquests cinc primers partits, el curs passat vaig competir i crec que vaig fer-ho bé. En René està a un bon nivell, però l'equip té dos porters més que ho poden fer igual. Això és una roda i jo en sóc un exemple:?quan vaig sortir de l'equip després va ser molt difícil tornar, perquè la competència és molt alta», confessava, a banda d'admetre que li va «sorpendre» la seva suplència a la Copa:?«És una decisió que he d'acceptar».

Samu, quasi descartat

Si René no podrà jugar aquest dissabte contra el Tenerife, qui tampoc ho farà amb quasi tota probabilitat és el defensa Samu de los Reyes. L'andalús, segons el comunicat mèdic del club blaugrana, «continua arrossegant molèsties al seu turmell», per la qual cosa té molt complicat entrar en la propera convocatòria.