La victòria a Oviedo ha revitalitzat els ànims d'un Girona que després de les derrotes contra el Numància i el Nàstic, i l'empat a casa amb l'Osca, havia caigut en una semidepressió. El Llagostera, en canvi, arribarà al derbi carregat d'urgències tot i ser tot just a la jornada sis: un triomf i quatre derrotes així ho reclamen. Salamero dóna el Girona com a favorit, tot i que com diu el tòpic, «nosaltres no renunciarem a res».

Quin pronòstic fa pel partit de diumenge?

El Girona és el clar favorit per al derbi. Ara mateix és cert que tots dos equips lluitem d'entrada pel mateix objectiu, que és la permanència, però ells, ho diu la classificació, tenen més punts que nosaltres i, a més a més, vénen de quedar-se a les portes de l'ascens directe a Primera i de disputar per segona vegada en tres anys el play-off. El Girona ha mantingut molts jugadors de la temporada passada, que va ser excepcional, però també li haig de dir que nosaltres no renunciarem a res a Montilivi.

Quina mena de partit s'espera?

Els rivals, a Montilivi, últimament estan complicant molt les coses al Girona, sobretot si ells no marquen aviat i encarrilen els partits. Nosaltres som treballadors, batalladors i tinc la sensació que ens espera un derbi molt igualat on el primer que marqui tindrà moltes possibilitats de guanyar. Veig un partit amb pocs gols i molta lluita. El Llagostera arribarà a Montilivi com a cuer però si el futbol fos just, que ja sabem tots que no ho és, hauríem de tenir algun punt més. A? Lugo, per exemple, no hi havíem de perdre i al final ens va condemnar una genialitat en l'últim segon. Nosaltres veiem el derbi com una bona oportunitat per reafirmar-nos i deixar de veure l'ampolla mig buida per començar a veure-la mig plena.

Per què el Girona s'ennuega a casa i, en canvi, es manté com un visitant perillosíssim?

La perspectiva de jugar a casa no és fàcil de gestionar. A Girona tothom està molt ben acostumat i vol veure victòries, bon futbol... Entenc que esportivament sigui més fàcil de gestionar un partit fora de casa que a Montilivi perquè com a visitant es poden sentir molt més alliberats. L'Osca mateix, per exemple, en el darrer partit del Girona com a local, va saber neutralitzar força bé l'equip de Machín. Vaig veure un Girona amb dubtes i és aquí on nosaltres podem fer mal.