«Aniràs al derbi?». Aquesta va ser l'única pregunta que Ignasi Mas-Bagà, director general del Girona, li va dirigir a Isabel Tarragó, presidenta del Llagostera. La resposta va ser afirmativa. Tots dos van coincidir, pocs dies abans que els seus respectius equips es vegin les cares al damunt de la gespa de Montilivi. Ho van fer a Madrid, amb motiu de la reunió que va celebrar el denominat G-30. Molt probablement, es tornaran a veure les cares demà mateix, repetint escenari. En aquest cas, hi haurà assemblea de la LFP. De nou, a la capital d'Espanya. La trobada d'ahir va ser breu. Tots dos anaven per feina i no hi va haver temps per parlar de futbol. Mentre que Tarragó va ser la representant del Llagostera, els blanc-i-vermells van optar per enviar-hi Mas-Bagà;?Delfí Geli, el president, es va quedar a Girona.

Si bé s'assegura que la trobada realment important serà la de demà, des de Llagostera s'esperava amb força ganes i certa impaciència la trobada d'ahir. La temporada passada, el club blaugrana havia reclamat la seva entrada a l'anomenat G-30, quelcom que no es va produir fins ahir. Els gironins, per fi, van entrar a formar-ne part, juntament amb l'Osasuna. El G-30 és un grup que engloba els clubs i societats anònimes esportives que formen part de la Lliga BBVA i la Lliga Adelante. Va néixer l'any 2003, ara fa més d'una dècada, i ho va fer amb l'objectiu inicial de defensar els drets audiovisuals de totes aquestes entitats. Se'l coneix també com el Grup dels Modestos, perquè el conformen clubs de menor pes en el futbol estatal; per exemple, grans entitats com el Barça, Reial Madrid, Atlètic de Madrid, Atlètc de Madrid, Sevilla o València, d'entre alguns altres, se n'han desmarcat. Ja hi ha clubs de Primera que en formen part, però la majoria d'ells són de Segona A. El Girona també hi és i des de fa un temps, però no formalment el Llagostera, que estava reclamant el seu lloc des de l'any passat.

Va ser ahir, a Madrid, quan la resta de membres del G30 va votar a favor de l'entrada del club blaugrana. Malgrat no ser-hi, darrerament Isabel Tarragó havia representat el Llagostera a les reunions que el grup havia anat celebrant, un símptoma que deixava força clar que, tard o d'hora, els del Gironès hi serien acceptats.

Una agenda atapeïda

Tarragó, que aquest diumenge s'asseurà a la llotja de l'estadi de Montilivi per veure el partit que el seu equip disputarà contra el Girona, va realitzar ahir un viatge llampec cap a Madrid. Malgrat tenir-hi dos compromisos (el d'ahir i també el de demà), la presidenta del Llagostera no s'ha quedat pas a la capital de l'Estat, sinó que ahir mateix tornava cap a casa i serà demà quan agafarà un tren de nou per ser a l'assemblea del G30. El que no és del tot clar és si Tarragó assistirà a algun acte de germanor que es pugui organitzar abans del diumenge amb el Girona, com va passar la temporada anterior i en el qual van assistir els entrenadors, presidents i directors esportius de tots dos clubs. Ambdues entitats han d'acabar de perfilar si a finals de setmana, presumiblement divendres, s'escenifica quelcom a Montilivi o si, per contra, és deixa estar.