Sense voler-ho, Marc Rovirola va ser un dels protagonistes de l'estiu en ser el primer jugador que canvia el Girona pel Llagostera des que tots dos clubs són a Segona A. El de Cornellà del Terri va decidir donar per tancada la seva llarga etapa al Girona i acceptar la proposta de dos anys que li oferia el Llagostera. No va ser fàcil prendre la decisió ja que Rovirola tenia coll avall que seguiria a Montilivi. Amb minuts i la confiança de Pablo Machín, el pivot defensiu va emparaular dues vegades la seva renovació amb el Girona. Primer, mesos abans d'acabar la Lliga i després, veient el protagonisme final del futbolista (44 minuts en 5 partits), un cop acabada la competició. Al final però la indecisió de la direcció esportiva del Girona va fer que Rovirola apostés per fer el pas. «Faltava una setmana per començar els entrenaments i veia que el club avisava els meus companys i a mi no». La manca de decisió de Quique Cárcel a l'hora d'apostar per ell unit a les experiències viscudes amb el filial van fer que decidís «tancar una etapa». «M'hauria agradat seguir però abans de quedar fomut, vaig pensar que potser era l'any de marxar», explica Rovirola. El seu adéu va ser tan inesperat per a l'afició com per a Machín, que hi comptava i no va entendre que el club no el renovés.

Amb 22 anys deixava enrere moltes vivències de blanc-i-vermell per encetar una nova etapa de blaugrana. «La idea ja era sortir cedit a Segona B aquesta temporada perquè pogués créixer». Així ha estat. El Fuenlabrada s'hi va interessar i Rovirola no s'ho va pensar. «Vaig arribar a les 7 el dia de l'últim partit de pretemporada contra a l'Alcorcón, que era a les 9, i ja em van fer jugar», explica. Des de llavors, Rovirola ha estat titular indiscutible al pivot per a l'entrenador del Fuenlabrada, l'exdavanter del Madrid i el València, entre altres, Fernando ?Morientes. «L'equip va bé i he estat sempre titular. De moment, millor no pot pas anar-me», diu Rovirola que elogia les bones maneres de Morientes. «Transmet molta tranquil·itat i confiança. Ha estat professional de màxim nivell i sap com tractar els jugadors».

Rovirola seguirà el derbi de diumenge segurament des de ?l'autocar de tornada de Portugalete, on el Fuenlabrada haurà jugat al migdia. El del Pla de l'Estany preveu un partit «igualat, físic i tàctic» entre dos equips que «es coneixen molt bé i que saben que el mínim error els pot condemnar».?Per a Rovirola, que va tenir una presència testimonial el darrer derbi (1-0) del curs passat, aquests partits «sempre són diferents. «Des de fora potser no però quan ets a dins es nota. Hi haurà tensió», pronostica Rovirola que no descarta que el matx acabi en «un empat».