El gol a l'Elx és cosa de Sergio León i diumenge, en un estadi que coneix prou bé, intentarà allargar la seva extraordinària ratxa amb què ha començat la Lliga. És un dels nous ídols del Martínez Valero i un dels jugadors revelació en aquest inici de Lliga. A més a més, els seus gols han resultat decisius en les victòries davant el Nàstic (1-0) i el Bilbao Athletic (2-1). En total, Sergio León n'ha marcat quatre, que l'han convertit en el segon màxim golejador de la categoria, per darrere del davanter de la Ponferradina Yuri (5) i amb els mateixos gols que l'hondureny Lozano, del Tenerife. Sens dubte, el començament de Lliga somiat de tot davanter. El pitxitxi de l'Elx, segon classificat de la Lliga, arribarà diumenge a Palamós per mesurar-se al seu exequip amb el punt de mira ben afinat. Serà un duel "molt especial" per al de Puente Genil, que ahir mateix reconeixia que si marca no ho celebrarà. "No m'agradaria celebrar-lo per respecte als companys i cos tècnic, que em van donar molta estima", assegura un León que, tot i això, admet que les circumstàncies podrien fer variar la seva decisió. "Si és al descompte i anem empatats, potser sí", diu l'ídol d'una afició que, després del descens administratiu d'aquest estiu, necessita nous referents.

La temporada passada el cordovès va ser una de les sensacions dels blaugrana i va finalitzar com a màxim golejador del Llagostera en l'estrena dels gironins a la Segona A, amb 8 gols. El davanter andalús va arribar al Llagostera cedit per l'Elx i la bona temporada de a la Costa Brava no va passar desapercebuda al club il·licità, que no va dubtar en repescar-lo després.

Un dels noms propis en l'inici de la Lliga Adelante. Tot fa indicar que els registres de Sergio León aquesta temporada augmentaran i molt respecte a l'anterior perquè en l'exercici passat a aquestes alçades, Sergio León, portava un gol amb el Llagostera, i en canvi a les files de l'Elx en les cinc primeres jornades ja n'ha marcat quatre. "Estic en un molt bon moment. Realment no m'esperava començar així però es nota quan s'està content i feliç. Tinc la confiança i els galons i això es nota al terreny de joc", explica Sergio Léon.

Sobre el paper, la diferència entre el segon classificat, l'Elx, i el penúltim, el Llagostera, hauria de ser molta. Tanmateix, el jugador, format al Betis, alerta dels perills d'un equip que coneix a la perfecció. "Qui es pensi que som favorits, ja pot baixar dels núvols. Tots els equips són molt forts a Segona A i més a casa seva. Hi hagi més o menys afició", remarca León. L'andalús explica que el Llagostera és un equip "molt fort, que juga bé les seves cartes i que destaca pel potencial en les accions d'estratègia a pilota aturada". Per León, el Llagostera és un equip "molt dur", que "es tanca al darrere buscant la contra". "Serà molt difícil perquè a més el camp és petit. Intentarem puntuar i si pot ser guanyar", diu. El davanter assenyala el perill dels llançaments de banda de De los Reyes. "Tenen moltes variants ofensives a pilota aturada, tant en córners com en els serveis de banda de Samu, que són quasi com un córner". És per això que León avisa l'afició il·licitana que els espera un partit "molt, molt, molt complicat".