A Ses Illes, aquest any celebren el centenari del Mallorca. El gran objectiu dels balears és acompanyar l'efemèride amb un ascens a la Primera Divisió. L'objectiu, a dia d'avui, és a anys llum. És cert que la Lliga no ha fet més que començar, però els números de l'equip que entrena el Chapi Ferrer són d'allò més decebedors. La il·lusió per pujar continua intacta, però una nova relliscada podria deixar l'exdefensa del Barça a tocar del precipici. I per què? Perquè el Mallorca és el cuer de la categoria, amb només 5 punts de 21 possibles. Fa 5 partits que no guanya i és l'equip que menys gols fa (3). A ulls del seu proper rival, però, els balears són un llop disfressat de xai que pot atacar en qualsevol moment. L'entrenador, Oriol Alsina, no es fia gens ni mica de la posició de cuer que ocupa el seu rival de demà ni tampoc de la pèssima arrencada dels homes que prepara l'exjugador de Barça i Chelsea.

"Que el Mallorca sigui l'últim no és significatiu per a mi. Estic convençut que lluitarà pel play-off fins al final de temporada", deia el maresmenc. I ho justificava: "Té un tècnic i uns futbolistes excel·lents". Alsina explicava ahir en roda de premsa que els seus futbolistes visitaran demà l'Iberostar Estadi de Palma amb "molta il·lusió", bàsicament perquè acumulen dues jornades sense perdre (2-2 a Montilivi i 4-1 a casa amb l'Elx). Dos bons resultats que, això sí, no fan que l'onze titular de demà estigui del tot definit. "Cada vegada el tenim més clar perquè hi ha jugadors en un estat de forma òptim, tot i que fer un onze fix és difícil perquè el Llagostera està en contínua evolució".

A banda de tornar amb els tres punts, l'altre objectiu d'Alsina és "que el Mallorca no es desperti". El tècnic deia del seu proper rival que "no ens fa por, com cap equip, però li tenim un gran respecte", si bé argumentava que "té grans individualitats. L'exemple és que se'ls ha lesionat un gran jugador com ho és Acuña, però el pot suplir un altre davanter de molta qualitat. Té una plantilla ben completa".

N'hi ha hagut prou amb les últimes dues jornades per deixar aparcat el tema de la manca de gol. Fins a quatre davanters del Llagostera han anotat un doblet des de principis de temporada. Es tracta de Juanto Ortuño, Imaz, Benja i Giva (tots han marcat dues dianes, entre Lliga i Copa), quelcom que deixa ben satisfet a Oriol Alsina: "Prefereixo que el gol estigui molt repartit i que no hi hagi pas una dependència com ara fa un any passava amb Sergio León". El tècnic, a més, creu que "ara hi ha moltes més variants en atac i estem tots molt endollats en els metres finals. Això significa que quan un dels atacants no tingui el dia, el seu company respondrà per ell".

El cas Mosquito

El nom de Thiago Rodrigues da Silva, Mosquito, ha sonat amb força durant els darrers dies. Va arribar juntament amb Giva, també brasiler, però el resultat d'un i altre ha estat ben diferent. Giva, de mica en mica, va disposant cada cop de més minuts i fins i tot ha sumat 2 gols. En canvi, el seu compatriota, després d'absentar-se durant dos entrenaments aquesta mateixa setmana, ha rebut una multa del club i també l'advertiment per part del cos tècnic. De portes enfora, això sí, Alsina va preferir treure ferro de tot plegat, recordant que l'adaptació mai és fàcil per als jugadors joves i que vénen d'un país llunyà com Brasil. "La dificultat no és petita perquè Giva i Mosquito han deixat els seus amics i familiars ben lluny per anar-se'n a l'altre punta del món a jugar al futbol. L'adaptació de Giva ha estat molt bona i va creixent. En canvi, a Mosquito li està costant més. El seu cas, però, ha quedat oblidat ben ràpidament perquè aquell que treballa dur, amb mi, acaba tenint oportunitats". És aquí on el preparador blaugrana va posar l'exemple de Juanto Ortuño, que ha passat de no anar ni convocat a ser un dels pitxitxis del vestidor: va estrenar-se amb gol durant uns minuts a Montilivi i va ser titular contra l'Elx, també veient porteria.

Entrenament i viatge

Aquest matí, el primer equip del Llagostera té previst celebrar l'últim entrenament abans de posar rumb cap a Palma de Mallorca, on demà els gironins s'enfrontaran a l'equip local sense els lesionats René, Ruymán, Querol, Eloy Gila i Emilio Sánchez. La gran novetat podria ser l'atacant Chumbi, absent les últimes setmanes per lesió, tot i que el murcià tot just s'ha reincorporat a mig gas als entrenaments i no sembla del tot clar que pugui tenir minuts.