Ortuño, a la Liga Adelante, és sinònim de gol. Tant si es diu Juanto i juga al Llagostera, com si s'anomena Alfredo hi ho fa al Saragossa, després d'haver demostrat al Girona i al Las Palmas que és un davanter de referència a la categoria. Els germans Ortuño es retrobaran demà, si les rotacions ho permeten, en el partit de tercera ronda de la Copa del Rei entre el Saragossa i el Llagostera a La Romareda, un dels al·licients d'un duel que ara mateix segurament fa més nosa que servei, sobretot al conjunt blaugrana. Juanto, de 23 anys, vol consagrar-se a Segona A a les ordres d'un Oriol Alsina que va ser el responsable de fitxar Alfredo per al Girona en el mercat d'hivern de la campanya 2013/14, quan també n'era el director esportiu. Els gols de l'ara davanter del conjunt aragonès van ser clau per salvar l'equip d'un descens que semblava cantat quan va arribar Pablo Machín i la permanència era a vuit punts de distància. Juanto no es va perdre a Montilivi els dos últims partits d'aquella lliga per donar ànims al seu germà, contra el Mallorca (1-1) i el Deportivo (3-1) que va acabar donant el premi al conjunt blanc-i-vermell.

"Durant la temporada tenim poques ocasions de veure'ns, és clar que em fa gràcia poder-me retrobar amb el meu germà a Saragossa", deia ahir un Juanto que, amb 23 anys, anhela tenir continuïtat al Llagostera després que el curs passat les coses no li sortissin bé al Sabadell i hagués d'acabar l'any a l'UCAM Múrcia, de Segona B. De moment ja ha fet dos gols, contra el Girona i l'Elx, i ha aconseguit passar de la grada a l'onze titular. Juanto diu que "jo estic aquí per treballar i donar a l'entrenador allò que desitja. Estic bé i tinc ganes de consolidar-me i fer una bona campanya".

El davanter del Llagostera defineix el seu germà, Alfredo, com "un golejador fort, gros, que treballa millor d'esquena a porteria" i diu d'ell mateix que "potser no tinc tanta potència i a mi m'agrada més jugar per baix, amb qualitat". Si demà coincideixen sobre la gespa de La Romareda serà la tercera vegada que s'enfronten. En l'anterior, la temporada 2012/13, ho van fer a Segona B. Juanto jugava al filial del Vila-real, i el seu germà, al del Llevant. En l'anada es va registrar un empat a un amb gol d'Alfredo, mentre que en la tornada es van imposar els granotes per la mínima (1-0).

Els Ortuño tenen dues germanes, de 21 i 12 anys, que viuen a Iecla. Juanto diu que estan poc interessades pel futbol, més enllà de saber com els van les coses als seus germans grans. El davanter del Llagostera espera un duel difícil a Saragossa però creu que "ens pot anar bé per millorar les sensacions quan juguem fora de casa".