Després d'escriure una nova pàgina a la història del club amb l'eliminació del Saragossa a la Copa del Rei, el Llagostera ja coneix quin serà el seu rival als setzens de final. El bombo va esquivar rivals com l'Athletic o l'Espanyol però va fer aparellar els gironins amb tot un Deportivo de la Corunya. "Estem molt contents d'enfrontar-nos a un equip històric com el Dépor", deia Alsina només arribar de Saragossa ahir al migdia. L'anada serà el 2 de desembre i la tornada el 16 del mateix mes. Alsina reconeix que "encarar una eliminatòria com aquesta és quelcom molt especial" i sospira perquè s'hagi de resoldre al partit de tornada a La Corunya i no quedi decidida a Palamós. "Seria bon senyal", diu. El tècnic reconeix que el Dépor és "en principi superior" però recorda al mateix temps que "tothom ja coneix la història del Llagostera i segur que ho posarem molt difícil al rival".

La gesta del Llagostera a la Romareda on es va imposar gràcies a un gol al temps afegit de Ríos amb la col·laboració del local Olaortua fa que els gironins igualin el seu sostre en aquesta competició. Fa tres temporades també van arribar a setzens, llavors com equip de Segona B, on van ser eliminats pel València a doble partit. Lluny de les penúries dels últims anys a Primera, el Deportivo ha començat molt bé aquest curs i ocupa actualment la 6a posició. Dirigits per Víctor Sánchez Del Amo, el Dépor compta amb jugadors de nivell recongeut com Fernando Navarro, Cani, Luis Alberto, Fayçal Fajr, Oriol Riera o Celso Borges. Els gallecs confien tornar-se a consolidar a la màxima categoria després d'haver estat a Segona A dos cops últimament (11-12 i 13-14).

L'aparellament amb el Llagostera farà que el Dépor torni a Palamó gairebé 25 anys després. Els gallecs es van enfrontar dos cops amb el Palamós a Segona A les temporades 1989-90 i 1990-91 i mai van perdre al Nou Estadi (0-1 i 1-1, respectivament).