Diumenge, 19 d'abril. El Llagostera juga al camp del Tenerife en plena reacció a la Lliga i gràcies a les aturades de René aguanta el 0-0 a l'Heliodoro. Al minut 68 el guió es torça, i no per un gol rival. Ruymán ha de ser substituït per Masó i ja d'entrada el metge Pere Vila es tem el pitjor. «Té una lesió al genoll que no pinta bé», assegura als vestidors. Les proves ho confirmen: trencament del lligament encreuat anterior del genoll esquerre. Adéu a la temporada i un mínim de sis mesos de baixa, quan Ruymán vivia un gran moment de forma consolidat al costat d'Alcalá a l'eix de la defensa. I tot després d'una acció fortuïta que va acabar amb el futbolista estès sobre la gespa, abatut.

Dilluns va fer mig any. Sis mesos en què Ruymán ha estat «donant-ho tot» per poder accelerar el procés de recuperació però que encara no té clar quan podrà tornar a «sentir-se futbolista» posant-se a disposició del tècnic Oriol Alsina. Segons explica el defensa de Las Palmas «pel que fa a dolor tot va bé, perquè des que em van operar no em fa mal». Ara bé, «segueixo tenint una mica de líquid, no s'ha reabsorbit del tot, i això ens ha donat alguns maldecaps, tot i que fa deu dies vam fer una ressonància i els resultats van demostrar que tot anava bé».

Ruymán va iniciar la recuperació a Girona, la va continuar des de finals de maig a Canàries, durant les vacances, i la va seguir novament des de mitjan agost sota la disciplina del Llagostera, amb els fisios del club. La presència de líquid al genoll ha posat algun pal a les rodes en el procés de recuperació, però des de fa 10 dies està treballant en doble sessió, caminant i pujant escales, amb la idea de començar a córrer a partir d'aquest dissabte. «Tinc bones sensacions i pensem que si segueixo avançant i cremant etapes en el procés de recuperació el líquid se n'anirà del tot». El central no es vol posar una data de retorn però no amaga que té al cap l'eliminatòria de Copa contra el Deportivo, el mes de desembre, com una bona ocasió per tornar a disposar de minuts després de gairebé vuit mesos aturat.

Sentir-se futbolista

«El dia a dia amb els companys, el saltar al camp i tocar la pilota... el sentir-se futbolista és el que més trobo a faltar», confessa Ruymán, que amb tot afirma que té «assimilada» la lesió i que no forçarà la reaparició fins que estigui del tot recuperat «per evitar una recaiguda que després encara ho agreugi més». Segons explica «ara treballo pel meu compte, gairebé no he vist sencers dos entrenaments de l'equip aquesta temporada» i destaca que el seu pla és «intentar acabar l'octubre corrent sense problemes i aprofitar el novembre per posar-me a punt físicament i començar a tocar pilota. Si ho aconseguís, al desembre podria tornar a jugar». En cas que la recuperació s'allargui més, Ruymán accepta ser un fitxatge d'hivern per a Oriol Alsina i reaparèixer amb plena força al gener, coincidint amb l'obertura del mercat d'hivern.

El defensa canari, instal·lat amb la familia a Palamós, no es perd els partits del Llagostera al Nou Estadi i aplaudeix com el que més la solidesa que els blaugranes estan agafant a casa després d'un inici ple de dubtes. Ruymán explica que «l'any passat ja ens va passar que teníem molta gent nova i això requeria temps per fer un equip, aquesta temporada han tornat a arribar moltes cares noves i la situació era semblant. Poc a poc hem anat agafant equilibri i assolint aquesta consistència que tenim ara per ara». El Llagostera té deu punts i ara el repte és millorar a domicili, on només s'ha pogut arrencar un empat de Girona.