I de cop, la fiabilitat oferta en els partits contra l'Elx i el Valladolid, va tornar a desaparèixer. Una de freda i una, o dues, de calentes. Aquesta està sent la trajectòria del Llagosterea en aquest prime tram de temporada en què no acaba de trobar una línia de continuïtat en els resultats. La manca d'aquesta tant anhel·lada regularitat fa que l'equip es passi una altra setmana en posicions de descens. El conjunt blaugrana seguirà en la 20a posició perquè ni Bilbao Athletic ni Almeria van guanyar els seus partits però sí que veu com els rivals se li allunyen una mica. I és que la permanència, arran del triomf del Girona i dels empats de Mallorca, Albacete i Leganés, passa de només un punt amb què havia començat la jornada, als tres amb què hi va finalitzar.

La sonada desfeta a Alcorcón està més que oblidada i superada. Un mal dia el pot tenir tothom però el millor remei per a girar full definitivament hagués estat un triomf contra el Ponferradina dissabte. Els dos darrers compromissos a Palamós contra Elx i (4-1) i Valladolid (3-1) convidaven a l'optimisme. Sobretot perquè l'equip havia mostrat una imatge de solidesa defensiva que, combinada amb un gran encert en punta d'atac, havien fet caure dos dels equips grans de la categoria. Semblava que els llagosterencs ja tenien presa la mida al Nou Estadi Palalmós-Costa Brava però dissabte, entre el gol de Berrocal i la manca de punteria dels davanter blaugrana, els tres punts van volar cap al Bierzo. Un fet que s'ha repetit sovint aquest curs i que fa que, de moment, els llagosterencs no puguin sortir de la zona de perill.

Els tombs que està fent l'equip en aquestes primeres onze li han impedit trobar la desitjada línia de regularitat. I és que quan

l'equip ha semblat trobar un rumb bo per a encadenar uns quants resultats positius sempre ha descarrilat a les primeres de canvi. De fet, tan sols en una ocasió ha estat capaç d'encadenar dues jorandes sense perdre. Va ser arran de l'empat a Montilivi contra el Girona (2-2) i de la victòria contra l'Elx a Palamós la jornada següent (4-1). Aquells quatre punts de sis possibles han estat la millor sèrie de tota la temporada. La derrota per la mínima contra el Mallorca (1-0) va tallar aquesta miniratxa. Després els gironins es referien amb una nova victòria de prestigi a Palamós contra el Valladolid però el 6-1 encaixat a Alcorcón, sumat a la derrota de dissabte davant el Ponferradina han tornat a dibuixar un panorama complicat pels d'Oriol Alsina.

Malgrat que tot just serà la dotzena jornada, el partit de dilluns que ve a San Mamés contra el Bilbao Athletic es presenta d'una transcendència molt elevada pel fet de tractar-se d'un rival directe en la lluita per sortir de baix. Els bascos són ara mateix penúltims amb 9 punts, només un menys que els gironins. És per això que una victòria a terres biscaïnes suposaria un cop de puny al cim de la taula dels bons que permetria no només respirar una mica els gironins sinó també, de passada, enfonsar el filial.

El repte de millorar a domicili

Per aconseguir quelcom de positiu de San Mamés, el Llagostera haurà de millorar moltíssim les seves prestacions com a visitant. I és que fins ara, i després de quatre partits, els gironins tan sols han esgarrapat un punt fora de Palamós (a Girona). La resta, tot han estat derrotes (Lugo, Albacete, Mallorca i Alcorcón). El pitjor de tot és que a banda de perdre, l'equip està oferint una imatge massa fluixa que li impedeix lluitar per puntuar. Tret de a Lugo, on l'equip sí que va merèixer més sort i va perdre un punt en el temps de descompte, va passar a Albacete, a Mallorca i sobretot a Alcorcón. Els gironins són, juntament amb l'Almeria i el Bilbao Athletic, els pitjors visitants de la categoria amb només un punt. El filial basc l'ha aconseguit precisament aquesta jornada gràcies a l'empat assolit al Tartiere contra l'Oviedo (0-0).