El Llagostera continua sense rutllar lluny de Palamós. La doble cara que ofereix el conjunt d'Oriol Alsina aquesta temporada de local i de visitant està enfonsant l'equip a la cua de la classificació. I és que qualsevol ensopegada de l'equip a Palamós és letal ja que a domicili, l'equip no dóna la talla. Els llagosterencs van caure a San Mamés davant el fins ahir cuer Bilbao Athletic que va mostrar-se superior en tot moment. No hi ha manera. De res va servir la sacsejada a l'equip que va fer Alsina, que haurà de seguir rumiant com trobar la tecla. L'històric estadi basc no va ser talismà tampoc i el Llagostera hi va caure amb justícia. Els gols de Santamaría al llindar de la mitja part i de Guarrotxena al final van condemnar els gironins. De res va ser vir que René aturés un penal amb 1-0 a Guarratoxena: el Llagostera és cuer.

Millorar d'una vegada per totes l'escassíssim bagatge com a visitant dels gironins era l'únic objectiu. Els resultats de la jornada feien encara més imprescindible sumar per no allunyar-se encara més de la zona de permanència. I més contra un rival directe com el Bilbao Athletic. Amb aquesta idea i un nivell d'intensitat que no tingués res a veure amb l'ofert a Alcorcón, el Llagostera es va plantar a San Mamés decidir a conquerir-lo. L'escenari era majestuós, malgrat la fredor que provocava el poc públic que s'hi va acostar. Tot i això, els gironins no podien deixar-se endur pel glamour de San Mamés. Alsina hi havia fet especial incisió durant la setmana. L'estadi basc era com qualsevol altre i calia mossegar de bon començament. El conjunt gironí va ser qui primer va trepitjar l'àrea rival. Va ser Benja que no va poder controlar una pilota dins l'àera petita que era letal de necessitat.

Malgrat el primer intent visitant, seria el Bilbao Athletic qui es faria amb la iniciativa de la pilota d'entrada. A còpia d'arribades per la banda esquerra de Seguín i d'un parell de córners seguits, els bascos posarien la por al cos al Llagostera. René, molt segur, salvaria un primer intent de Seguín i el seu refús l'enviaria llepant el pal Vesga en la primera clara oportunitat del partit. Els serveis des de la cantonada continuarien i Gil estaria a punt d'obrir el marcador amb un xut que va sortir massa alt. L'Athletic proposava i el Llagostera començava a patir. Els jugadors bascos arribaven amb facilitat a la línia de tres quarts on, això sí, es diluïen. Ara bé, els gironins estaven més que avisats sobretot d'una filigrana de Villalibre dins l'àrea sense conseqüències.

El talent d'Emilio Sánchez a la zona de creació no era suficient per a generar res mentre que el Bilbao Athletic continuava amb el seu allau de córners. En atac, els gironins no havien aparegut durant tota la primera part i així, sense rematar a porteria, és impossible fer gol. Si a dalt les coses no rutllaven, al tram final de la primera part la defensa perdria aquell punt de solidesa inicial i permetria el filial arribar amb més claredat. I?així, en la darrera jugada de la primera part, arribaria la clatellada. Seria després d'una notable acció ofensiva dels locals que culminaria Santamaría després d'una centrada de Seguín. El càstig arribava quan més mal feia.

Tot i el cop, els gironins tenien quaranta-cinc minuts per reaccionar. Ara bé, tocaria millorar moltíssim per a aconseguir tornar a terres gironines amb quelcom de positiu a la motxilla. I més veient com Unai López posava a prova René només començar. Alsina va mouria fitxa amb l'entrada d'un home ofensiu com Giva en el lloc d'Aimar. El canvi va fer endarrerir Querol fins a la posició de lateral dret. Un cop de cap molt fluix de Benja a les mans de Remiro seria la primera rematada entre pals dels llagosterencs (m.66). La banda dreta gironina patiria d'allò més en defensa amb Querol i Giva i per allà Seguín provocaria un penal de llibre del reusenc (m.71). L'encert de René, que va endevinar la intenció a Guarrotxena, evitaria la sentencia i permetria el Llagostera continuar viu al partit. El porter andalús es va estirar fantàsticament a la seva esquerra per aturar el llançament del jugador local.

Amb tantes concessions al darrere i sense arribar a posar a prova el porter internacional sub21, Remiro era molt complicat que el guió del partit canviés. Alsina se la va jugar el tot pel tot amb un doble canvi a dotze minuts final. Pitu Comadevall ?-que tornava a l'estadi on va debutar a Primera amb el Barça- i Eloy Gila -que disputava tots just els seus primers minuts del curs- tenien la missió de sacsejar el partit i buscar la igualada. No hi hauria res a fer. A cinc minuts pel final, Guarrotxena engaltaria una pilota morta dins l'àrea al fons de la xarxa de René i tancaria el partit davant la desesperació dels jugadors gironins que van reclamar fora de joc. San Mamés no va dur sort a un Llagostera que cau a la cua, empatat amb l'Almeria, i es queda a quatre punts de les posicions de permanència.