Hi ha dues coses que són de calaix. Una d'elles, és que el Llagostera, fora de casa, no funciona. Per més voltes que se li vulgui donar al tema, és una evidència que aquest equip s'ennuega com a visitant. Un empat a Montilivi és l'únic bagatge positiu en 7 desplaçaments. Les urgències hi són i mirar cap a una altra banda seria equivocar-se. L'altra gran obvietat és que, tot i perdre contra el Deportivo, els blaugrana van signar una actuació més que acceptable. Desbordats al primer temps, van saber posar-se per davant en el marcador i a la represa van oferir una bona versió. El marcador no va acompanyar i superar l'eliminatòria és una utopia, però al vestidor ha calat amb força la idea que si es vol, es pot. Amb un regust agredolç marxaven els jugadors d'Alsina cap a casa dimecres, però tots els que es van aturar a la zona mixta coincidien que, jugant amb la mateixa fam i la intensitat dels segons 45 minuts, puntuar o fins i tot guanyar aquest diumenge a Oviedo no és quelcom impossible.

El calendari no ofereix cap treva i al Llagostera l'esperen ara dos reptes d'alçada. Diumenge visita el Nuevo Tartiere d'Oviedo i la setmana vinent visita l'actual líder de Segona A, el Còrdova. Dos desplaçaments d'alçada. Dos partits molt complicats. Precisament, guanyar a fora és la gran assignatura pendent d'un equip que, malgrat tot, encara confia en les seves possibilitats. "Ens esperen dos partits ben difícils. A fora ens està costant una mica treure resultats. Estem necessitats i volem que la primera victòria arribi al més aviat possible. Esperem que sigui a Oviedo", deia Jesús Imaz. El lleidatà, que va saltar al camp només començar la segona part del partit amb el Deportivo, assegurava que tant ell com els seus companys havien "demostrat" a la Copa que podien "plantar cara" a qualsevol i que, per tant, aquesta mateixa actitud s'havia de "plasmar" diumenge a Astúries. "Tenim només tres dies per preparar el següent partit, però necessitem guanyar a fora d'una vegada per totes".

El seu company José Antonio Ríos Reina també era del parer que d'opcions de puntuar al Tartiere n'hi ha un munt. Sobretot, si els d'Alsina hi posen les mateixes ganes que dimecres. "Hem plantat cara a un gran rival com ho és el Deportivo. Ens hem de quedar amb això. Hem estat molt bé en defensa i el treball de l'equip ha estat excel·lent. També hem tingut les nostres opcions per empatar o fins i tot per guanyar. Ara, anirem amb moltes més ganes a emportar-nos els tres punts d'Oviedo. Realment, això és el que més ens interessa perquè els necessitem", reflexionava.

El central Fran Cruz també era del parer de passar pàgina, tot i que mirar de reüll la part positiva que els havia deixat la Copa els podia ser útil de cara als dos propers desplaçaments. "Ben aviat tornem a tenir un partit de Lliga i ens hem de centrar en això. La tornada a Riazor ja vindrà. Ara toca anar a Oviedo a intentar-ho fer el millor possible". El cordovès admetia que al vestidor regnava una sensació "agredolça" després de perdre contra els gallecs, però havia quedat "satisfet" pel "bon treball" de tot l'equip. Un símptoma que ha de tenir "continuïtat" al Tartiere.

Sense temps per perdre, la plantilla del Llagostera va tornar ahir a la feina per començar a preparar la imminent cita d'aquest cap de setmana.

A Oviedo no se'n refien

D'altra banda, l'Oviedo es va entrenar ahir a les instal·lacions del Requexón per preparar el duel contra els gironins. El migcampista David Generelo no va treballar amb el grup, mentre que Néstor Susaeta es va retirar abans que els seus companys, tot i que no podrà jugar perquè està sancionat. En canvi, Christian Rivera es va reincorporar a la feina després de la concentració amb la selecció espanyola sub-19. Després de la sessió va comparèixer el porter Esteban davant els mitjans. "El Llagostera és un equip que va arribar al futbol professional abans que nosaltres i l'any passat es va salvar. Té jugadors amb experiència, les seves armes i una bona pilota aturada. Hem de ser intensos i també humils. Crec que serà un partit disputat", va declarar.