Si això de viatjar no prova gens bé al Llagostera, doncs ara, dues tasses, i d'aquelles que cremen. Avui el Nuevo Carlos Tartiere d'Oviedo i la setmana vinent, un altre ?"nuevo" el Arcángel de Còrdova. Primer destí, Oviedo, un nouvingut, però candidat indiscutible a la part alta.

Els llagosterencs intentaran, a la vuitena oportunitat, acabar amb una cantarella que de tant repetir-la ja cansa, la d'anar sumant una xifra rere l'altra a les jornades sense guanyar a fora dels gironins. Cal metamorfosi, si no, no hi ha res a fer. Una condició és indispensable perquè avui a terres asturianes els jugadors d'Oriol Alsina s'emportin els tres primers punts a domicili. Aquesta és la de millorar la imatge mostrada, sobretot, en els darrers desplaçaments: a Tarragona (2-0), a Bilbao (2-0), a Alcorcón (6-1) i Mallorca (1-0), escenaris, tots ells, testimonis d'una nul·la capacitat de generar perill a la porteria rival.

La clau és ser el Llagostera de Palamós. Les cinc victòries dels blaugrana a la Lliga s'han celebrat a l'estadi Palamós-Costa Brava i el desig d'Alsina és que els seus homes juguin amb la mateixa desinvoltura, ambició i intensitat a fora. El tècnic maresmenc del Llagostera, Oriol Alsina, explica que "estem amb molta confiança quan juguem a casa, però ens veiem capaços de fer el pas endavant a fora". Afegeix que "si competim com ho fem a Palamós les possibilitats de puntuar augmentaran molt".

Aquesta tarda els gironins s'enfronten a l'Oviedo i dissabte vinent l'empresa resultarà igual o més difícil perquè els d'Alsina visitaran el líder, el Còrdova. "Ara només pensem en l'Oviedo, però sí que és cert que visitem dos rivals de ?màxim nivell". El tècnic del Llagostera assegura que el seu equip "té respecte cap a aquests dos equips però cap por i amb ganes de tornar amb el premi dels tres punts".

Per poder fer mal a l'equip asturià de Sergio Egea i endur-se els tres punts del Tartiere, l'entrenador del Llagostera espera "competir bé i això vol dir tancar les línies de passada del rival per evitar la velocitat de Koné, discutir-los la possessió de la pilota i a partir d'aquí poder realitzar diagonals". Treu ferro ?perquè si fa no fa la temporada passada ja es va viure una situació similar. Guanyar a fora, cada vegada més a prop, "és qüestió de temps", tranquil·litza Alsina. Del fet de no haver guanyat encara fora de casa, sis derrotes i un empat, Oriol Alsina considera que és una circumstància psicològica que més aviat que tard canviarà. "Recordo que la temporada passada vam jugar a Alcorcón o a Huelva i perdíem, realment estàvem malament, però, una victòria a Albacete ho va canviar tot". Un altre factor clau i que pot resultar decisiu perquè els d'Alsina celebrin el primer triomf lluny de la Costa Brava serà el de mantenir el zero a la porteria de René, una fita que onze jornades després van poder assolir en l'última jornada davant l'Osca (2-0). Juanjo i Masó són baixa per sanció mentre que Giva, Emilio i Ruymán continuen lesionats. "Juanjo és una peça important dins el joc de l'equip perquè a més de tenir gol treballa bé defensivament, però, tenim un fons d'armari prou ampli per queixar-nos de les baixes", assegura Oriol Alsina.