El Llagostera té demà (18.00) la difícil empresa de guanyar el primer partit a domicili i al camp del líder. El Nuevo Arcángel de Córdoba seria, sens dubte, el millor dels escenaris per posar el punt i final a una ratxa d'allò més negativa dels d'Alsina. Ahir, per enèsima vegada, Oriol Alsina va utilitzar l'expressió «assignatura pendent» per referir-se a la missió que no són capaços de complir per més jornades que passin. Després de l'entrenament realitzat a Palafrugell, el tècnic va explicar que «per sort, a casa hem estat molt bé i això ens permet estar a dos punts de sortir del descens».

Una setmana més, un dels handicaps del cos tècnic llagosterenc són les absències. «Una exageració de baixes», com va definir ahir Alsina. I?és que a les ja conegudes de De los Reyes, per contracte, de Querol per sanció i de Ruymán, Emilio Sánchez i molt probablement del brasiler Giva per lesió, ahir l'entrenador dels blaugranes va confirmar dues absències segures més per a la visita al camp del líder. Es tracta de dues peces de perfil ofensiu com són Juanjo Expósito, amb un problema al bessó i Eloy Gila amb un cop a l'antiga lesió. Amb la infermeria tant plena de pacients, Alsina destaca que «sort que a l'estiu vam decidir fer una plantilla àmplia i que també l'hem fet competir, però, això de les lesions és una loteria». La baixa de Juanjo és realment significativa perquè és un dels jugadors més importants a l'esquema llagosterenc tant pel seu joc d'esquenes com pels seus gols. La setmana passada, a Oviedo, el càntabre ja no va poder jugar per lesió. Pel que fa a Gila, el vallesà fa un pas enrere en la seva progressiva introducció a l'equip en un primer tram de temporada marcat per les lesions que no li han permès gaudir de tots els minuts que voldria.

El perill del Còrdova

«Del Còrdova em preocupa tot, però no renunciem a res». Del rival de demà, el tècnic del Llagostera, explica que «si és el líder és perquè porten una dinàmica molt positiva i ningú els ha regalat res». Segons Alsina, els andalusos «són un conjunt de màxim nivell. És un exPrimera. Ofensivament són molt poderosos i a sobre a casa ho estan fent molt bé». Tot i això, Alsina no va descartar que el seu equip sigui capaç de donar la sorpresa. «Ells són els favorits però el Llagostera viatjarà motivat i amb la intenció de tenir la possessió com ho vam fer a Oviedo».

Alsina va voler destacar els números del seu equip a Palamós. «Es parla dels números del Llagostera a fora però no dels bons resultats a casa, amb les cinc victòries que hem aconseguit a Palamós». A més a més, Alsina va voler afegir que «si a principis de temporada ens haguessin dit que a la jornada setze estaríem a dos punts del Girona i del Valladolid o que tindríem l'Almeria dos punts per sota nostre hauríem signat segur».