El Llagostera encara no coneix el significat de la paraula victòria a domicili. Els d'Oriol Alsina únicament han sumat 1 punt de 27 a fora i ara el calendari els ofereix dos desplaçaments per trencar els mals números lluny de la Costa Brava. Això sí, dos escenaris que imposen i de màxima dificultat perquè com recordava ahir Alsina "l'Oviedo i el Còrdova faran com a mínim el play-off per pujar a Primera". És evident, doncs, que aquests dos grans exigiran el millor nivell als jugadors llagosterencs en l'intent d'estrenar, per fi, el compte de victòries a domicili. El primer repte serà demà al Nuevo Carlos Tartiere d'Oviedo, on l'únic visitant que hi ha sumat els tres punts és el Girona (1-2), en la cinquena jornada. Dissabte 12 de desembre l'altre escull serà el Nuevo Arcángel de Còrdova, la llar del líder, on només s'hi ha imposat l'Albacete (1-3). Alsina, va advertir ahir en la prèvia del partit realitzada a Palafrugell, que el duel davant els asturians serà un partit "molt difícil contra un rival de qualitat, molt golejador -és el segon més realitzador amb 22 dianes-, en un estadi mític, davant d'una de les millors aficions de la categoria però crec que cada vegada estem més a prop de trencar la mala estadística a fora".

Competir davant un Primera com el Deportivo, és una bona mostra que podem guanyar a Oviedo. La victòria davant l'Osca (2-0) i el bon paper a la Copa del Rei contra el Deportivo tot i la derrota (1-2), fan que l'autoestima dels gironins sigui la idònia per assaltar el Nuevo Carlos Tartiere. "Estem amb bona moral i confiança, ara cal competir a fora de la mateixa manera que ho fem a casa". L'entrenador maresmenc recorda que la temporada passada "a aquestes altures només havíem guanyat un partit, el 0 a 1 al Miniestadi, i estem convençuts que un dia o un altra trencarem la mala dinàmica de fora de casa "

L'Oviedo la temporada passada va ser el campió de Segona B amb 80 punts i tot i l'absència de 13 anys de no militar a la Segona A, per a Alsina la vuitena posició que ocupa no el sorprèn gens ni mica. "Qualsevol professional sap que l'Oviedo té una de les millors plantilles amb molta diferència i amb un fons d'armari important". Alsina posa com a exemple que "hi ha davanters que porten cinc o sis gols que potser no juguen perquè fan rotacions". L'entrenador del Llagostera va apuntar també algunes de les claus per poder fer mal a l'equip de Sergio Egea. "Intentarem discutir-los la possessió de la pilota i a partir d'aquí encertar-la ofensivament. Serà clau tancar els espais, ajuntar línies i evitar la velocitat de Koné".

El factor mental

"És un tema psicològic que ens l'hem de treure de sobre". Preguntat el per què el Llagostera de casa ofereix més garanties que el que actua amb l'etiqueta de visitant, el d'Arenys de Mar, va dir que es tracta d'una qüestió mental. "Al final fem el mateix a casa que a fora. A Palamós, però, ens creixem i encara que l'afició no sigui gaire gran ens empeny". En aquest sentit, Alsina avisa que " a Oviedo ens esperem que al Tartiere hi hagin 20.000 aficionats" però confia que passi com a Albacete l'any passat (0-2) on "ens vam treure un pes de sobre".

Alsina va treure la calculadora per mostrar que la classificació es troba tan comprimida que una victòria pot suposar fer un salt d'allò més important i situar al seu equip, per exemple, al bell mig de la classificació. "Tots estem d'acord que l'Oviedo està fent una bona temporada, oi? Doncs si els guanyem ens situem a només tres punts d'ells", va raonar Alsina, evidenciant la proximitat dels gironins amb els de dalt.