Dimarts passat el Llagostera va finalitzar el seu particular Tourmalet dels tres partits seguits a domicili empatant de manera meritòria davant el Depotivo de la Corunya (1-1). Tot i l'eliminació, el tècnic dels gironins, Oriol Alsina, va marxar de Riazor satisfet del joc dels seus homes, expressant, fins i tot, que malgrat no forçar la pròrroga, el seu equip en sortia reforçat de cares a aixecar el cap a la Lliga, la lluita que verdaderament interessa. Ara l'objectiu és sumar els tres punts diumenge a Palamós contra el Mirandés per seguir fent camí cap a la salvació. Ahir mateix, l'equip tot just aterrat de Galícia va començar a preparar un partit que no podran jugar ni Aimar ni Giva, sancionats ahir amb un partit per les expulsions a Còrdova.

Han estat tres desplaçaments d'allò més complicats que no han acabat com es desitjava. Dos rivals de dalt de la Segona A (Còrdova i Oviedo) i un rival de dalt de Primera (Dépor). Els tres darrers compromisos dels del Gironès han estat verdaders exàmens de màxima dificultat. Tots tres darrers equips es troben situats a la part alta de les seves categories i tots tres han acabat obtenint l'objectiu que volien davant els d'Alsina. En el primer d'aquests tres partits lluny de la Costa Brava, el Llagostera va caure 2 a 1 davant el tercer classificat Oviedo. Dissabte passat va ser el líder Còrdova qui es va endur els tres punts (2-0) del Nuevo Arcángel, mentre que dimarts el sisè classificat de la Primera , el Deportivo, també va obtenir el premi que volia eliminant als llagosterencs de la Copa del Rei.

A diferència de la Lliga, a la Copa del Rei sí que han guanyat i ofert millors sensacions que a la competició domèstica. L'aventura copera pels llagosterencs es va acabar a terres gallegues i els d'Alsina no seran al bombo de demà. Tot i això, ha estat a la competició del KO on els blaugranes han desenvolupat millor joc i aconseguit més rèdit. Aquesta temporada, l'únic triomf a domicili va arribar en l'eliminatòria davant el Saragossa a la Romareda (1-2). Va ser el passat 15 d'octubre i gràcies als gols de Ríos i Benja i també a una notable actuació del jove Ratti.

Esperant l'estrena a domicili

La primera victòria a fora haurà d'esperar al 2016. El Llagostera acaba l'any sense aprovar l'assignatura pendent de guanyar a fora. La temporada passada 9 punts de 27 a fora, ara 1 de 27. Un total de 8 punts menys a fora que fa un any. És la gran assignatura pendent que no s'aprova, (9 partits, 1 empat i 8 derrotes) i que cal millorar si no es vol convertir cada partit a Palamós en una autèntica final com passarà diumenge davant el Mirandés. La temporada passada, la del debut a la Segona A, el Llagostera va tancar l'any 2014 amb una victòria al Carlos Belmonte d'Albacete, era l'últim partit de l'any. Aquell 0 a 2 del 21 de desembre del 2014 significava la segona victòria a domicili en l'estrena dels blaugrana a la categoria. Els del Gironès, a diferència de l'actual Llagostera, acomiadava l'any havent celebrat dos triomfs a fora. El primer d'ells amb un pèl de fortuna al Mini Estadi gràcies a un autogol del jugudor del Barça B, Patric; i la segona victòria a fora va arribar amb el 0 a 2 d'Albacete amb el doblet d'Imaz.

La comparativa

Fa un any el Llagostera passava el cap d'any en zona de descens. Per aquestes dates, però retrocedint un any, el Llagostera ja amb la tripleta tècnica formada per Carrillo, Alsina i Álvarez, passaven les festes de Nadal immersos en posicions de descens. El Llagostera de la temporada passada tot i el 0 a 2 d'Albacete tancaven el 2014 en dinovena posició amb 19 punts. 365 dies després la realitat dels gironins no ha variat excessivament i a manca d'acomiadir el 2015, aquest diumenge davant el Mirandés, els d'Alsina ocupen la vintena posició. En cas de triomf, s'igualaran els mateixos 19 punts.