El Llagostera torna a jugar a casa demà després de dues sortides consecutives i això és sinònim de bons auguris. A fora no hi ha manera de guanyar, però a l'estadi Palamós-Costa Brava ja és una altra cosa: dels cinc últims partits a casa, l'equip d'Oriol Alsina n'ha guanyat quatre i només n'ha perdut un. Oblidada la Copa després d'haver caigut contra el Deportivo en setzens de final, els llagosterencs tornen a centrar, ara sí, tots els seus esforços, únicament i exclusivament en la lliga i a abandonar les places de descens a Segona B. Segons Oriol Alsina, «afrontem el partit contra el Mirandés amb les bones sensacions deixades a Riazor i a Córdova», però, malgrat que juguen a casa, alerta d'un partit extremadament complicat contra els burgalesos, perquè «són dels més intensos de la categoria, amb un tècnic que és un treballador incansable i al qual admiro molt», en referència a Carlos Terrazas, un habitual del Nou Estadi perquè els rivals que deixa el Llagostera els sol recollir el Mirandés i ha vist la majoria de partits dels blaugranes com a locals.

Alsina es desfà en elogis cap a un conjunt del qual la temporada passada no van obtenir cap punt en els dos duels que van disputar i que arriba a Palamós després d'eliminar de la Copa del Rei a un Primera Divisió com és el Màlaga. Precisament ara, en els vuitens de final de la Copa del Rei, s'enfrontaran al Deportivo de la Corunya, botxí dels gironins. El tècnic del Llagostera alerta que «el Mirandés no et deixa respirar perquè la pressió que et fa és absoluta i és un rival molt complicat». A més, Alsina destaca el poder golejador dels de Miranda de Ebro dient que a banda de Lago Junior (6), la missió golejadora la tenen molt ben repartida: «ens enfrontem a l'equip més golejador de Segona A amb 27 gols, és el segon millor equip fora de casa pel que fa a puntuació i si l'arma que caracteritza el Llagostera és la intensitat, el Mirandés en això n'és un especialista».

En l'últim partit de l'any, el Llagostera vol acomiadar el 2015 amb una victòria perquè, segons Alsina «això representaria passar les vacances de Nadal amb tranquil·litat i amb il·lusió». Tot i dir adéu a la Copa del Rei, el bon partit del Llagostera a Riazor, amb l'empat a un i acabant el partit buscant forçar la pròrroga, provoca que «arribem a l'últim partit de l'any superbé de moral perquè vam competir a la Corunya i fins i tot a Còrdova, on vam acabar tancant el líder al seu camp», va afegir.

El consol que solen utilitzar tots els equips que queden eliminats de la Copa del Rei és que ara podran centrar tots els seus esforços en la competició domèstica. A Llagostera, per exemple, el principal objectiu és abandonar les posicions de descens, però a Oriol Alsina, seguir endavant a la Copa del Rei li hauria agradat: «hem gaudit molt de la Copa tot i que les lesions ens han condicionat perquè a Riazor alguns jugadors van actuar 90 minuts i hauria preferit que descansessin». Un dels aspectes positius que li va deixar la Copa del Rei va ser l'actuació d'alguns dels seus futbolistes que per diferents motius no han gaudit de protagonisme a la Lliga, en aquest sentit, Alsina va destacar el nom de Jordi López, l'autor del gol de l'empat i que, segons el preparador, podria tenir l'oportunitat a la lliga.

Una setmana més el partit arribarà condicionat per les baixes. El tècnic les va enumerar. «Juanjo i Emilio Sánchez són dubte, en canvi no recuperem ni Eloy Gila ni Ruymán, i perdem per sanció Aimar i Giva». Com a contrapartida el preparador sí que podrà disposar de Chumbi, Benja, Escassi i Fran Cruz. Des de la direcció esportiva llagosterenca la maquinària no descansa perquè el mercat d'hivern es troba en plena evullició, i en aquest sentit, Oriol Alsina, a banda de l'interès per Saúl García del Deportivo, també va confirmar l'interès per l'exjugador del Saragossa i el Rapid de Bucarest Edu Oriol, per la seva polivalència.