A vegades el futbol és injust, i ahir el Llagostera ho va poder comprovar en primera persona. Malauradament els de la Costa Brava no van poder tancar l'any amb una victòria, i es van haver de conformar amb un empat sense gols contra el Mirandés al Palamós-Costa Brava. És cert que els d'Oriol Alsina necessitaven els tres punts més que l'aire que respiren, però a l'hora de la veritat, la realitat diu que només van poder sumar un punt. I aquest és tot el bagatge que ha aconseguit el Llagostera en els darrers tres partits de Lliga (Oviedo, Còrdova i Mirandés). Dit en d'altres paraules, un punt de nou possibles. Massa poc si no es vol patir per aconseguir l'objectiu de la temporada: la permanència a la Segona Divisió.

S'arriba a l'aturada de Nadal, i la necessitat per sumar de tres en tres de forma més assídua continua. Amb 17 punts, l'equip continua després de 18 jornades en zona de descens, i a dos de la desitjada salvació. És obvi que cal trobar la fórmula per capgirar aquesta situació. De moment no s'ha trobat, però hi ha qui confia que amb l'entrada al 2016, els resultats milloraran. I de moment, i quan encara no s'ha obert el mercat d'hivern, el club ja ha començat a fer els primers moviments a la plantilla.

A la Liga Adelante guanyar mai ha estat una cosa fàcil. Sense anar més lluny, ahir va fer falta picar molta pedra per esgarrepar un punt. En tot cas, aquesta complicació, encara s'agreuja quan les decisions arbitrals no són les que toquen. Oriol Alsina no va voler parlar dels àbitres, però el cert és que les seves primeres paraules en la roda de premsa després del partit parlen per si soles. "Tothom que miri les imatges del partit. Cadascú que tregui les conclusions que vulgui. Prefereixo no parlar dels àrbitres. És el pa de cada dia".

Dues van ser les decisions polèmiques que haurien pogut canviar el signe del partit. Una a cada part. Sigui com sigui, parlar del què hauria pogut passar si l'àrbitre hagués xiulat aquestes dues accions ja no serveix de res. És aigua passada. El Llagostera va arriscar, generar i crear, però això no li va servir per sumar els tres punts. Va anul·lar el Mirandés, però ni la bona feina feta en tots els sentits li va servir per tancar el 2015 amb una victòria. La primera part va tenir poca cosa per explicar. Lago Junior, i Néstor Salinas ho van provar sense èxit per part del Mirandés, mentre per part local, Pitu i Escassi van mostrar-se solvents a mig del camp. En el 25', va arribar la primera acció polèmica. Els d'Oriol Alsina van reclamar penal de Galán que va tocar de forma evident l'esfèrica. El Llagostera ho seguiria provant a través de Benja, Pitu i Querol a la recta final dels primers 45 minuts. En el 41' Escassi va veure la groga, i això li prohibirà jugar el primer partit de l'any a Almeria, ja que haurà de complir sanció per acumulació de targetes.

A la represa, Benja Martínez ho va seguiri provant, això sí, amb la mateixa fortuna. Per part visitant, era Lago Júnior, qui ho intentava. El tècnic del Mirandés no acabava d'estar satisfet amb el treball dels seu equip. Bona mostra d'això, s'explica amb el fet que en el minut 66, ja havia esgotat els tres canvis. En el 73', Oriol Alsina va fer debutar per sorpresa de tothom José Carlos. En aquest temps, l'extrem andalús en va fer prou per demostrar la seva qualitat i revolucionar un Llagostera mancat de punteria. En el 78', l'altra jugada polèmica que el col·legiat del partit, el basc Sagués Oscoz, tampoc va veure. L'ensurt per al Llagostera va arribar en els últims minuts, concretament el 88' quan Abdón va introduir la pilota al fons de la porteria defensada per René Román. Per sort, l'àrbitre el va anul·lar per fora de joc, i així va acabar el partit. Amb el partit ja acabat, i com era d'esperar, el defensa Chus Herrero va veure la groga per protestar. Acció forçada per fer net en el cicle de cinc targetes, aprofitant que avui el jugador passarà pel quiròfan i haurà d'estar un mes de baixa.

Ara arriben temps de canvis a la plantilla, amb l'objectiu de reforçar-la i intentar fer millors números després de Nadal. No serà massa complicat, i és que fins ara, els números deixen força que desitjar. En tot cas, el precedent de la temporada passada serveix per recordar que tot és possible. El primer partit per demostrar que amb l'entrada al 2016 les coses seran diferents serà el 3 de gener a Almeria, en un partit clau contra un equip que porta 14 punts i que també necessita començar a sumar de tres en tres.