El transvasament de Montilivi cap a l'estadi Palamós-Costa Brava està més viu que mai i mitja dotzena d'exjugadors Girona juguen enguany al Llagostera. Repeteixen demarcació però canvien de comarca. Amb l'arribada de l'últim fitxatge del Llagostera, el migcampista Marcos Tébar, la nòmina d'ex-Girona que defensen els colors blaugrana ha augmentat a sis. Tres d'ells ja formaven part de la plantilla que va debutar la temporada passada a Segona A. Es tracta dels defenses Aimar Moratalla i Jordi Masó, més el migcampista Pitu Comadevall. Aquest estiu, la secretaria tècnica encapçalada per Oriol Alsina va llançar la seva xarxa en dos homés més amb passat a Montilivi, el davanter Benja Martínez i el defensa Chus Herrero. El sisè a aterrar en feu llagosterenc és el madrileny Marcos Tébar, el nou jugador blaugrana ja sap què és jugar a terres gironines perquè ara farà sis anys, el gener del 2010, va arribar a Montilivi cedit pel Reial Madrid. A Llagostera, Tébar també es retrobarà amb el secretari tècnic Javi Salamero, que va ser qui el va fitxar pel Girona el gener del 2010. ?Salamero també va ser qui va dur a Montilivi Pitu Comadevall el 2006.

Diumenge passat i abans d'encetar les vacances de Nadal, el darrer fitxatge del Llagostera ja va presenciar des de la tribuna de l'estadi Palamós-Costa Brava les evolucions dels seus nous companys. Al final del partit davant el Mirandés, Marcos Tébar va baixar fins a la zona de vestidors per conèixer alguns dels seus nous companys i, per exemple, va conversar amb el davanter Juanjo Expósito. En canvi, a qui no li van haver de presentar va ser a Benja, amb qui va coincidir al Girona en la temporada 2011-12 i 2012-13 i amb qui va conversar durant una bona estona.

De ben segur que Marcos Tébar ja signaria repetir la mateixa sort que els seus cinc predecessors amb passat blanc i vermell. A Llagostera, tots ells s'han erigit en peces importants. Per exemple, Aimar Moratalla aquesta temporada ha jugat nou partits (678 minuts) i enguany compleix la seva setena temporada a les files del Llagostera. El barceloní, que va vestir de blanc-i-vermell en la seva etapa de juvenil, és amb diferència el jugador que acumula més anys al club. Un altre defensa, en aquest cas, el lateral dret Jordi Masó, també és un bon mirall per a Tébar d'un ex-Girona que ha arrelat al Llagostera.?El de Melianta és el futbolista que més ha utilitzat Alsina, amb 16 partits i 1.440 minuts a les cames. El cas del migcampista Pitu Comadevall també reflecteix un altre exemple de minuts i confiança d'un exblanc-i-vermell que poc després va passar a vestir el blaugrana. El saltenc viu la seva quarta temporada a les files llagosterenques i la seva importància per al cos tècnic del Llagostera queda fora de tot dubte. Pitu, de 32 anys, és el ?futbolista que més partits ha jugat (17) i 1.118 minuts. Com va passar la temporada passada, l'esquerrà no falla en la seva cita amb el gol, sobretot, continua fi en la seva especialitat, a pilota aturada. De moment, ja suma els mateixos gols que en el curs passat (3).

Dels dos darrers ex-Girona que han fitxat aquest passat estiu pel conjunt d'Alsina, el davanter Benja, també pot dir a Tébar que l'ha encertada donant el sí a Alsina perquè el sabadellenc ha actuat en 16 de les 18 jornades arribant a la xifra dels 784 minuts. L'exdavanter del Sabadell ha anotat quatre gols, dos a la Lliga i dos més a la Copa. El defensa Chus Herrero també es pot mostrar satisfet de la participació que està tenint a les files del Llagostera, amb qui ha jugat deu partits, sumant un total de 749 minuts. L'aragonès haurà de reposar aproximadament un mes després que dilluns fos intervingut d'un problema a la planta del peu. Chus Herrero va forçar la cinquena targeta groga amb el partit acabat contra el Mirandés per complir sanció durant la recuperació.

Tébar no serà a Almeria

D'altra banda, ahir el Comitè de Competició va fer públics els sancionats per a la propera jornada entre les quals hi ha Chus Herrero i Alberto Escassi, per acumulació de targetes. Per al partit al camp de l'Almeria, Oriol Alsina recuperarà Aimar Moratalla i Giva, sancionats diumenge passat i molt probablement també podrà disposar d'Emilio Sánchez, Chumbi i Juanjo, que haurien d'haver deixat enrere els problemes físics. Tébar no podrà debutar contra el seu exequip perquè el mercat no s'obre fins dilluns 4.