Les tres derrotes consecutives contra Rubí (2-1), Sabadell B (1-3) i Sant Andreu (1-0) han entelat el que estava sent una primera volta notable del Figueres. El conjunt d'Edu Vílchez s'ha vist frenat en la seva bona marxa per una ratxa que intentarà trencar diumenge a Vilatenim contra el Muntanyesa. La Unió ocupa actualment el dotzè lloc a la classificació amb 22 punts, a 7 de les places de promoció d'ascens i amb només 4 d'avantatge sobre les de descens. «Els últims partits ens han fet mal», reconeix Vílchez que lamenta haver encaixat en tres setmanes les mateixes derrotes que en les quinze jornades anteriors.

La mala ratxa ha diluït una la il·lusió per aspirar a lluitar per les posicions de play-off, una fita que Vílchez no vol preveure. «Ens queda tota la segona volta i hem d'intentar fer com sigui els punts necessaris per assegurar la salvació. A partir d'aquí, podem mirar d'agafar embranzida», destaca deixant clar que no renuncia a res. I és que el precedent de la temporada passada convida a no perdre la fe. Llavors, l'equip estava en una situació encara pitjor i va acabar disputant el play-off d'ascens en acabar quart classificat. En aquest sentit, Vílchez aposta per no comparar temporades. «L'any passat vam assolir més ràpids els punts i llavors l'equip va jugar més tranquil i més bé», recorda. És per això que el tècnic vallesà considera que els propers deu partits marcaran per on lluitarà el Figueres a final de temporada. «Si som capaços de deixar encarada la salvació, podrem lluitar per d'altres coses».

Pel que fa a possibles moviments a la plantilla durant aquest proper mes de gener, Vílchez no en preveu més. Les arribades de Moha (Girona B) i d'Èric Vilanova (Olot) deixen satisfet el tècnic. «Són jugadors que coneixem bé. L'Èric era amb nosaltres l'any passat i amb en Moha hi vaig treballar a Peralada. S'adaptaran bé i ens ajudaran», diu. D'altra banda, Vílchez no creu que hi hagi més adéus després de la cessió del banyolí Marc Bonaventura al Girona B.