La mala sort i les baixes. Una vegada més. És difícil que Oriol Alsina, sobretot darrerament, estripi els seus. Que no tingui cap argument en contra de la derrota del Llagostera. Ahir, a Almeria, un cop més, el tècnic va veure el seu equip fer molt i merèixer ben poc. "Hem fet un bon partit, però una altra vegada ens ha faltat la sort", van ser les seves primeres paraules. Se'l va veure resignat. Ofuscat. Fart de picar pedra per res. "Ells han fet dos gols de mitja ocasió. Hem tingut moltes més oportunitats que no pas l'Almeria. Tenir més mala fortuna és impossible".

No se'n surt, el Llagostera. Sobretot, a fora. Encara no ha guanyat a domicili i ahir, tres quarts del mateix al Juegos Mediterráneos d'Almeria. Derrota i la salvació que continua a tres punts. "Hem demostrat que estem vius i que tenim ganes. Fa temps que estem competint molt bé. Esperem que la sort, d'una vegada per totes, no ens giri l'esquena", demana un Alsina que signa "generar tantes ocasions a favor en tots els partits que ens toqui jugar a fora des d'ara fins al final de la Lliga".

Tot i l'enèsima decepció lluny de la Costa Brava i de veure's ofegat al pou, al vestidor no regna el pessimisme. Almenys, per a Alsina: "Fa un parell o tres de partits que, si els haguéssim guanyat, hauríem sortit de baix. La part positiva és que hi ha tanta igualtat que seguim a només tres punts de la salvació".

Va recordar que "l'equip més petit ha jugat contra el més gran" pel que fa a temes de pressupost, i que també els blaugrana havien visitat l'Almeria amb "handicaps" importants per culpa de les baixes. "Hem de recordar que la parella de centrals que van jugar la setmana passada no la teníem. Ni l'Escassi ni tampoc en Chus Herrero han jugat. A més, tampoc hem pogut comptar amb l'Emilio (Sánchez)". Tampoc li va agradar gaire la decisió de fer pujar el primer gol local al marcador, a l'entendre que l'acció s'hauria d'haver anul·lat per posició anti-reglamentària. "Potser el primer gol era en fora de joc", va reconèixer, a banda de recordar una vegada més que els llagosterencs van tenir "més ocasions" i fins a l'"últim minut" ho van provar. Això sí, sense sort.

El patiment de Gorosito

Néstor Gorosito va patir de valent des de l'àrea petita. En el seu primer partit al capdavant de l'Almeria, va aconseguir allò que l'equip feia moltes jornades que no feia: guanyar. Per fer-ho, va haver de suar de valent. L'argentí, el primer. Va acabar "content" per la victòria, però no massa satisfet per algunes coses que havia vist al damunt de la gespa. "No m'agrada veure el meu equip tan desordenat. Hem acabat amb cinc homes al darrere i ens han desbordat gairebé sempre", va lamentar. "Déu i la Verge tenen coses importants per fer per ocupsar-se d'un partit de futbol. Nosaltres hem d'intentar millorar, però amb aquest grup es pot formar un bon equip".

L'"extraordinària mà" del porter Julián al descompte va destacar-la Gorosito, que va veure "massa alts i baixos" dels andalusos i força "nerviosisme" en algunes fases del partit. Això sí: la victòria es va quedar a casa i això era el que més necessitava un Almeria que continua en posicions de descens. "Sortim reforçats a nivell anímic. Hem arrencat guanyant tot un torneig per a nosaltres. Un torneig nou. Casa nostra ha de ser un fortí".