La forma com els jugadors de la UD Almeria i UE Llagostera-Costa Brava van celebrar i lamentar respectivament el resultat d'ahir 2-1, permet fer-se una idea de la importància que tenien aquests 3 punts. També de la pressió que viuen els equips de la part baixa de la classificació. I tot quan encara no s'ha acabat la primera volta del campionat. Justament era el primer partit del nou any, però pel nivell d'intensitat i nerviosisme durant els noranta minuts, semblava més propi del tram final de temporada. Al Juegos Mediterráneos hi havia en joc molt més que una simple victòria. Era un duel entre dos rivals directes en la lluita per la salvació, i això es va veure en el transcurs de l'enfrontament. L'empat no li valia a cap dels dos equips. L'Almeria arribava cuer després d'encadenar quinze jornades sense guanyar i buscant un efecte revulsiu amb l'estrena de Nestor Gorosito a la banqueta. Per la seva banda, els gironins venien d'una millora evident fora de casa però insuficient per saber que és vèncer lluny de Palamós.

Per aconseguir-la Oriol Alsina va tornar a apostar per reforçar el centre del camp com ja va fer a Oviedo i Còrdova, i sortint d'inici amb Tito Ortiz, Pitu Comadevall i Jordi López. Tres dels supervivents de l'ascens a la Lliga Adelante. També va confiar en un altre "veterà" com Aimar per suplir la baixa de Chus Herrero a l'eix de la defensa. El tècnic va completar l'onze amb els jugadors habituals a les darreres jornades, guardant homes com Juanjo o José Carlos per la segona meitat.

Amb això el Llagostera va sortir ordenat i concentrat a no cometre errades, sobretot en la sortida de pilota. Els primers minuts van ser de domini local encara que sense perill. Les primeres ocasions van ser per als gironins que, primer amb un xut de Benja Martínez que el porter Julián Cuesta va aturar sense problemes, i poc després amb una rematada de Querol anul·lada per fora de joc, van inquietar la porteria rival. En un partit marcat pel respecte i la por de perdre el control es va anar alternant. No va ser fins a la mitja hora que el mateix Querol va aprofitar una passada a l'espai per superar al seu marcador per velocitat i quedar-se sol davant del porter. El reusenc es va precipitar en la rematada i va enviar la pilota per sobre el travesser. A partir d'aquest moment els andalusos van fer un pas endavant generant molts problemes a la defensa del Llagostera amb constants arribades per banda. A cinc minuts del descans un cop de cap de Benja a la sortida d'un córner va tancar la primera part.

Després de la represa l'Almeria va sortir amb més ambició i això es va traduir en el primer gol local. Només s'havien jugat dos minuts de la segona part quan Quique va aprofitar una pilota rebotada a l'interior de l'àrea per rematar en fora de joc i avançar al seu equip. Tot i les protestes del Llagostera el gol va pujar al marcador, i es podria haver ampliat si René Román no arriba a aturar un xut d'Ivan Sánchez en la següent jugada. Quan semblava que pitjor ho estava passant l'equip d'Oriol Alsina va aparèixer novament David Querol, ahir el millor del seu equip. El davanter va fer el seu tercer gol de la temporada definint a la perfecció un passada de Pitu Comadevall. Amb el porter a mitja sortida, va empatar el partit amb una vaselina.

La igualada va durar dos minuts. És el temps que va tardar Fatau per ensorrar qualsevol somni de remuntada dels gironins amb una canonada des de fora l'àrea que va sorprendre a René. La jugada va començar a la banda dreta de l'atac andalús, per després de passar pels peus de Soriano, sentenciar als d'Oriol Alsina. Amb el resultat advers el tècnic se la va jugar fent entrar a Chumbi i Jose Carlos, variant també el sistema per deixar-lo amb defensa de tres, el que va obrir encara més el partit.

Amb un intercanvi de cops i amb avantatge al marcador, els andalusos van disposar d'ocasions per ampliar les diferències, primer mitjançant Lolo Reyes, i després amb dues accions d'Ivan Sánchez. A un quart d'hora del final el partit es podria haver resolt si l'àrbitre del partit hagués xiulat un penal clar de Jordi Masó sobre Sánchez que finalment va quedar en una falta a la frontal de l'àrea. Va respondre el Llagostera amb una acció personal de Jose Carlos, que arrencant des de la banda dreta va enviar la pilota al travesser amb el porter pràcticament batut. Amb el partit acabant-se i sense res a perdre, el Llagostera es va llençar a l'atac buscant una última oportunitat per treure un resultat positiu. La va tenir Chumbi amb el temps pràcticament complert, però el seu llançament el va desviar a córner el porter local. El davanter es va quedar sol gràcies a una bona passada de Pitu, però li va faltar

convenciment. El xiulet final de l'àrbitre va donar pas a l'eufòria local i la decepció visitant davant d'una nova derrota a domicili. Fent cas del que es va veure sobre el terreny de joc es pot pensar que de manera immerescuda. Justa o no, el Llagostera suma la seva novena derrota a domicili, i continuarà sent almenys dues setmanes més el pitjor equip de la categoria en aquesta faceta. Aquesta a més contra un rival directe que el supera en la classificació i deixa als d'Oriol Alsina a 3 punts de la salvació. La conclusió és que els gironins milloren a cada setmana que passa, però és precisament el pas del temps el que també redueix de forma preocupant el marge de reacció. Més si es té en compte que les properes sortides seran a Saragossa, Pamplona i Vitòria. Abans d'això rebran el Leganés en un partit que, com tots els que juguen a Palamós, té etiqueta de final per al Llagostera.