Setze jornades al forat, en dues ocasions, cuer i sis vegades penúltim, com passa actualment. El Llagostera haurà passat gairebé tota una primera volta en zona de descens a Segona B. A manca de dues jornades per concloure la primera volta, diumenge contra el Leganés a casa i la setmana vinent a la Romareda, l'equip blaugrana suma deu jornades de manera consecutiva instal·lat en una de les darreres quatre places de la classificació, tot i que és cert que l'important és no ocupar-les el dia cinc de juny, data en la qual finalitzarà la competició. Amb només una victòria en les sis últimes jornades, el 2 a 0 davant l'Osca del 28 de novembre de l'any passat i sense estrenar el caseller de triomfs a domicili, les possibilitats d'avançar posicions i sortir del descens es redueixen exponencialment. Les cinc victòries que el Llagostera ha celebrat fins ara, totes a casa, han donat molta vida fins al punt que en tres d'aquestes ocasions els va permetre als blaugranes abandonar les posicions de descens. ramon ribas llagostera

El migcampista brasiler Giva continua més fora que dins del Llagostera després de la seva indisciplina tornant tard de les vacances de Nadal. Ara bé, la decisió definitiva sobre el seu futur no es prendrà fins, almenys, d'aquí una setmana o deu dies. El club ja ha escoltat les explicacions del futbolista (poc convincents, tot s'ha de dir, perquè en el fons tampoc ha acabat de veure la gravetat de l'assumpte), li ha comunicat que està expedientat i ara s'obre un termini pel qual s'acabarà d'analitzar la situació i es prendrà una decisió. Fins aleshores el jugador segueix com a membre de ple dret de la plantilla, fent, això sí, alguns entrenaments a part per recuperar el temps perdut, però tenint molt complicat poder tornar a jugar a les ordres d'Oriol Alsina.

La plantilla del Llagostera havia de tornar als entrenaments després de les vacances de Nadal el dilluns 28; Giva, tenint en compte que venia des del Brasil, tenia permís per incorporar-se un dia més tard, però a l'hora de la veritat va estirar el descans fins al dissabte 2 de gener. Alsina va revelar la situació en la roda de premsa prèvia al partit contra l'Almeria del cap de setmana passat, mostrant la seva indignació per un acte d'indisciplina que podria acabar precipitant la seva sortida. En els propers dies, el Llagostera acabarà d'estudiar el cas, tenint en compte també l'actitud que mostri el jugador en els entrenaments i la possibilitat que disposi d'altres ofertes per continuar la seva carrera en un altre club.

El retorn d'Emilio Sánchez

Emilio Sánchez, un dels jugadors cridats a liderar el Llagostera d'aquesta temporada, no està tenint sort per culpa de les lesions. Només acumula 403 minuts en vuit partits, quatre de titular i quatre de suplent, després de les primeres dinou jornades de campionat. Alsina confia molt en l'exmigcampista del Mirandés i per això ahir va beneir que pogués participar en una part de l'entrenament amb el grup. La previsió és que pugui ?reaparèixer contra el Saragossa o al camp de l'Osasuna, en l'últim partit de la primera volta o el primer de la segona.

Els blaugranes van entrenar-se ahir a Llagostera perquè la gespa del Pla i Arbonés de Palafrugell es trobava en males condicions per la pluja dels últims dies. Avui el tècnic confia poder-hi treballar, conscient que no és el mateix treballar en gespa natural que en artificial. Els procesos de recuperació de Chus Herrero i Ruymán també continuen a bon ritme.