El Llagostera va tancar ahir a la tarda el quart fitxatge del mercat d'hivern: l'extrem Edu Oriol, que arriba lliure, fins a final de temporada, després d'haver posat punt i final fa uns mesos a una aventura a Romania a les files del Rapid de Bucarest. Oriol, que té un germà bessó, Joan, al Mallorca, s'estava entrenant amb l'Atlètic Balears, de Segona B, que en principi comptava incorporar-lo aquest gener. L'interès del Llagostera, però, va fer que el futbolista de Cambrils hagi acabat vestint de blaugrana. No va ser aquest l'únic moviment d'ahir: el davanter Juanto Ortuño va rebre la baixa i fitxarà per l'Os Belenenses de la Primera Divisió de Portugal

Nando Quesada, José Carlos, Marcos Tébar i ahir Edu Oriol. Aquests són, fins ara, els quatre reforços que ha tancat el Llagostera en el mercat d'hivern i, a falta encara de més de quinze dies perquè es tanqui, tot indica que encara n'hi haurà més. Amb l'arribada d'Oriol el Llagostera incorpora un extrem dret de gran capacitat de sacrifici i intensitat, capaç a més a més de jugar també per l'esquerra. Igual com José Carlos i Tébar, també té experiència a Primera Divisió després del seu pas pel Saragossa. El nou jugador dels blaugrana serà presentat aquest migdia a Palafrugell.

Edu Oriol es va formar al Pobla de Mafumet, d'on va passar al Sant Andreu i al filial del Barça. El 2011 va fitxar pel Saragossa, on va militar dues temporades. Després va iniciar quatre aventures a l'estranger: Khazar Lankaran (Azerbadjan); AEL Limassol (Xipre); Blackpool (Anglaterra) i Rapid Bucarest (Romania). En aquests dos últims destins hi va coincidir, la temporada passada, amb el seu germà Joan, a qui, a manca ?d'equip, havia seguit fins a Palma a l'espera de trobar un altre club on continuar amb la seva carrera.

Aquest fitxatge va anar acompanyat per la sortida de Juanto Ortuño. El davanter de Iecla, germà de l'exjugador del Girona, Alfredo, no ha acabat de tenir continuïtat i en 521 minuts de joc ha marcat tres gols. De fet ja a l'agost el club va estar a punt de deixar-lo sense dorsal, però en última instància li van acabar tramitant la fitxa. Juanto tenia una oferta de l'Os Belenenses, un club històric de Portugal, d'un barri de Lisboa, que ocupa la dotzena posició a la lliga d'aquell país. Abans de Juanto el Llagostera també havia mostrat el camí de sortida a Mosquito i Enric Pi, i està per veure quin futur li espera a Giva després del seu acte d'indisciplina tornant quatre dies tard de les vacances de Nadal. Qualsevol nou reforç que pugui arribar haurà d'anar acompanyat d'una baixa i, tenint en compte que el Llagostera té un problema amb el gol, no semblaria estrany que encara faltés la incorporació d'un altre davanter.

Chumbi, un mes de baixa

Precisament ahir es va confirmar una baixa en la part ofensiva que s'allargarà quatre setmanes. Chumbi va acabar lesionat diumenge el partit contra el Leganés i després de les proves mèdiques a què el van sotmetre es va determinar que necessitarà un mes de recuperació. Un altre jugador que va ingressar a l'enfermeria després de la darrera jornada va ser Pitu, que va demanar el canvi al descans en notar una punxada al bessó.

El saltenc, baixa a Saragossa per acumulació de targetes, té una petita lesió al bessó de la qual pot fer net en deu dies. Si no ?reapareix contra l'Osasuna ho farà a casa contra el Lugo.