La Romareda ha deixat de ser un estadi talismà per la UE Llagostera-Costa Brava. Era la tercera vegada que els gironins visitaven Saragossa, on sempre havien tret un resultat positiu, però en aquesta ocasió van encaixar una derrota (1-0) que tanca una primera volta per oblidar.

L'equip d'Oriol Alsina completa la primera part de la temporada sense saber que és guanyar fora de casa i ahir ni tan sols ho van merèixer davant d'un rival que podria haver tancat el partit amb un marcador molt més contundent. Només la falta d'encert dels davanters i l'actuació de René Román van evitar-ho.

La cara dels jugadors en el moment de deixar el terreny de joc fa pensar que aquesta ensopegada ha fet trontollar l'estat anímic del vestidor. La sort tampoc acompanya. Oriol Alsina va haver de tornar a capgirar l'onze inicial amb canvis importants obligat per les nombroses baixes que tenia per visitar al conjunt aragonès.

A les ja conegudes de Chus Herrero i Ruymán, aquesta setmana es van sumar les de Pitu per sanció i Chumbi, Querol i Jordi López per lesió. Fins i tot a última hora va perdre José Carlos per unes molèsties al bessó. Amb això Marcos Tébar va ser la principal novetat a l'equip. Després de debutar la setmana passada contra el Leganés, el madrileny va estrenar titularitat acompanyant a Tito Ortíz i Escassi al centre del camp. L'aposta pel trivot sembla definitiva.

També destacada l'entrada de Jorge Garcia a l'eix de la defensa, i l'alineació de Juanjo com a única referència en atac. El Llagostera va sortir disposat a madurar el partit intentant aprofitar-se de la delicada situació del Saragossa i de l'exigència de la graderia sobre el seu equip. Ben plantat sobre el camp i fent la pressió des de la zona de creació aragonesa, va començar aturant el joc de combinació dels locals, i només una rematada de cap de Cabrera a la sortida de córner va inquietar la porteria gironina.

A mesura que van anar passant els minuts el Llagostera es va atrevir a estirar línies, el que també va generar més espais, especialment per bandes. Va ser després d'una arribada per l'esquerra que Pedro va obligar a René a fer una gran intervenció per evitar el primer gol local.

Aquesta jugada va esperonar als de Lluís Carreras, que en la jugada següent ho van tornar a intentar amb un xut de Dorca. Coincidint amb la mitja hora de partit, i amb el Saragossa llençat a l'atac, Pedro va avançar el seu equip rematant una centrada d'Ortuño. En aquesta ocasió el davanter no va fallar.

Si la tarda a la capital aragonesa no era prou freda, el gol va acabar de glaçar els ànims d'un Llagostera que a partir d'aquest va passar els pitjors moments del partit. Un minut més tard novament Pedro, molt actiu per banda dreta, va xutar al lateral de la xarxa. Ell mateix va obligar René a refusar un servei de cantonada molt tancat, i just abans del descans Ortuño va desaprofitar l'ocasió més clara del seu equip per fer el segon. El davanter es va quedar sol davant del porter però va xutar creuat.

El descans va arribar quan el Llagostera més ho necessitava. A la represa les coses no van canviar massa, i en les dues primeres accions, Hinestroza va provar fortuna amb dos xuts des de fora l'àrea. Tots dos perillosos, però desviats. Als deu minuts de la segona part Alsina va decidir fer un pas endavant substituint Fran Cruz per Benja amb l'objectiu de reforçar l'atac. Amb el canvi va endarrerir la posició d'Escassi, però poc després el malagueny es va haver de retirar per culpa d'unes molèsties. El seu lloc el va ocupar Emilio Sánchez, que tornava a jugar després vuit setmanes. El manxec va disputar vint minuts, i amb ell al camp el Llagostera va tenir més control de la pilota apostant més per l'elaboració que pel joc directe, tot i que sense profunditat.

El Saragossa en canvi es va dedicar a defensar bé i sortir al contra atac amb passades llargues que en la majoria de casos van agafar els gironins massa avançats. Ortuño va tenir dues clares ocasions per sentenciar el partit, però ahir l'exdavanter del Girona no va estar encertat. Igualment Pedro, que en una tercera acció consecutiva tampoc va trobar porteria.

L'última carta d'Oriol Alsina va ser deixar l'equip amb defensa de tres fent debutar a Edu Oriol, presentat dijous com a nou jugador de la UE Llagostera-Costa Brava, i que mancat de ritme de competició poc va poder fer per ajudar als seus nous companys. L'últim quart d'hora només va servir perquè el Saragossa intentés assegurar la victòria amb vàries arribades que Diamanka no va saber definir.

Amb el xiulet de l'àrbitre La Romareda va respirar tranquil·la amb el primer triomf de l'era Lluís Carreras al Saragossa. Al bàndol gironí en canvi, nou cop per la moral d'un equip obligat a millorar d'immediat si no vol veure's sentenciat quan encara quedi un tram important de la temporada. El calendari no dóna treva als d'Oriol Alsina, que la setmana que ve tenen una nova sortida a Pamplona per enfrontar-se a un Osasuna que també lluita per la part alta. Amb un setmana de marge, el tècnic no només espera recuperar la confiança dels seus jugadors, si no també poder comptar amb alguna de les vuit baixes que té ara mateix a la plantilla.