De preocupacions n'hi ha més, per exemple, que les lesions no castiguin tant la plantilla o aprovar l'assignatura pendent de guanyar a domicili. Ara bé, la manca de gol també és un dels maldecaps que persegueix l'equip d'Oriol Alsina des de ja fa unes quantes jornades. Amb tan sols 19 gols a favor, els gironins són el tercer pitjor equip pel que fa a gols transformats de la categoria. Com a mostra més clara només cal veure que els blaugrana únicament han fet un gol en les cinc últimes jornades. A punt d'iniciar la segona volta a El Sadar, els davanters Juanjo Expósito i Benja Martínez confien que canviï la tendència i que els gols a la porteria rival arribin com quan passava en l'inici de la Lliga.

El càntabre Juanjo, un dels capitans de l'equip, considera que «el gol va per ratxes i ara no ens entren. És una responsabilitat de tots i com més bé jugui l'equip més fàcil ens serà fer gols». Com tant reclama el seu entrenador, Oriol Alsina, Juanjo també creu que la primera missió a complir és no encaixar gols. «Si som sòlids en defensa, segur que en tindrem alguna», diu l'exjugador Tenerife que destaca que «tenim jugadors contrastats, de qualitat i amb gol per fer-ne». Especialment difícil està resultant marcar a domicili, com va passar en l'últim partit a la Romareda (1-0). Pel davanter de Santander «ens està costant generar ocasions a fora però quan entri el primer n'entraran més».

Amb el sistema del trivot que utilitza Alsina a domicili fa que l'equip guanyi en consistència a la rereguarda. En canvi, a dalt les pilotes costen més a arribar. El capità Juanjo és de l'opinió que «el míster encerta perquè primer cal assegurar el zero a la porteria, un valor que ens va donar molts punts el curs passat i que enguany no tenim». Amb la segona volta a la cantonada, el càntabre explica que «estem mentalitzats que cal mirar cap amunt i ser positius». En aquest sentit, Juanjo, que porta tres gols, fa memòria. «L'any passat estàvem en aquesta situació i potser hi havia menys nerviosisme perquè era el primer any».

L'actual Llagostera té més qualitat que el de fa un any. Així ho pensa el davanter dels gironins. «Sincerament per mi aquest any tenim millor plantilla però això cal demostrar-ho al camp». Una bona oportunitat per fer-ho seria aquest diumenge al camp de l'Osasuna, un escenari de bon record per a Juanjo perquè allà s'hi va estrenar com a golejador dels blaugrana (0-1). «L'any passat vam guanyar a El Sadar. Per tant, ens porta bons records i és el dia idoni».

El lema de Simeone

Juanjo aposta per aplicar al Llagostera «el tòpic del Cholo Simeone». Amb només 17 punts, el Llagostera està gairebé obligat a repetir la gesta de la segona volta de la temporada passada quan a les ordres d'Alsina, Carrillo i Álvarez van estar quinze jornades sense perdre. «El que hem de fer és anar partit a partit i no pensar en el que vam fer fa un any. Volem guanyar a El Sadar i dilluns mirar que hem retallat tres punts». Enllaçar dos triomfs seguits, quelcom que no s'ha assolit fins ara, seria clau per escalar posicions. «Crec que si en guanyem un ens canviaria tot i el vestidor s'endollaria de confiança i credibilitat».

Mentrestant, el vallesà Benja Martínez es mor de ganes de celebrar la primera victòria a fora. L'ex-Girona creu que «malgrat dels resultats a casa, quan juguem a Palamós les sensacions són bones i a fora sí que cal millorar». L'empresa immediata, la de guanyar al camp del quart classificat, és d'allò més complicada. «No hi ha cap estadi fàcil i ells han fet del seu estadi un fortí, per tant, guanyar-hi serà molt difícil». Autor de quatre gols, dos a la Lliga i dos a la Copa, l'ex-Sabadell, creu que el dèficit golejador els està perjudicant, però assegura que «el que té més ganes de marcar segur que sóc jo perquè els davanters vivim d'això».

Benja no va viure en primera persona la revifalla espectacular dels llagosterencs en la segona volta del curs passat però sí que recorda les quinze jornades d'imbatibilitat que van protagonitzar. Preguntat per si es pot tornar a ?repetir, el barceloní diu que «sí, al final el futbol és capritxós i de la mateixa manera que hi ha dinàmiques dolentes també n'hi ha de bones i treballarem per revertir la situació».

Pi, al Badalona

D'altra banda, Enric Pi és nou jugador del Badalona després de desvincular-se aquest mes del Llagostera, on ha estat els darrers quatre cursos.