René Román és d'aquells que parlen clar. Sense pèls a la llengua. El porter gadità del Llagostera valora la delicada situació que travessa el seu equip i admet que els cal remar tots plegats per treure-ho endavant. Els gironins han conviscut en 20 de les 23 jornades de Lliga en zona de descens i durant 10 setmanes de la competició han ocupat la mateixa posició a la taula: la 21. Per al capità del Llagostera, "la situació no és fàcil perquè estem a set punts de la salvació. El nostre plantejament és el mateix d'abans. Anar partit a partit i no mirar a llarg termini, perquè això pot ser perjudicial per a nosaltres".

Un dels hàndicaps d'aquestes últimes jornades és l'alarmant manca de gol dels companys que són més lluny de l'andalús. Només dues dianes en els darrers vuit partits. El porter admet que això pot ser un problema, però també li busca el costat positiu de les coses. I el troba. En l'últim cap de setmana, punt contra el Lugo i cap gol encaixat. "El treball defensiu va ser l'única lectura positiva. És cert que ens falta transformar les ocasions de gol per començar a guanyar els partits, perquè això s'acaba".

Durant aquest mercat d'hivern, René ha vist com la nòmina de companys ha augmentat considerablement amb l'arribada de sis cares noves: José Carlos, Marcos Tébar, Edu Oriol, Álex Cruz, Natalio i Fofo; en aquest sentit, el porter andalús espera que la competitivitat i la il·lusió dels nous faci créixer el grup. "Esperem que els nous aportin aquell plus que necessitem i entre tots puguem tirar endavant la situació pel bé del club i dels jugadors".

Per la seva ascendència dins el vestidor i com una de les veus autoritzades, també aprofita per animar el soci i aficionat del Llagostera a creure en la possibilitat que l'equip gironí compleixi la temporada vinent el tercer curs a la categoria de plata del futbol espanyol. "A aquells que no hi creuen, jo els diria que els jugadors estem absolutament convençuts que tirarem endavant la situació". A més, el porter afegeix que "aquells que no creguin en nosaltres, que facin un pas al costat perquè ara necessitem gent positiva i que sumi, no pas al contrari". I encara n'hi ha més: "Això és un vaixell i tots els que estem a dins hem d'estar al màxim d'implicats".

Per començar a mirar cap amunt, el Llagostera hauria de sumar algun botí positiu aquest cap de setmana. Fora de casa ja és sabut que apostar un dos a la travessa quan juga el Llagsotera és sinònim de perdre l'aposta, i si aquesta jornada, a més a més, el rival és el líder de la categoria la dificultat puja espectacularment. Tot i això, René admet que "guanyar a Vitòria seria un punt d'inflexió i ens donaria moral. Però és igual el rival, necessitem una victòria ràpidament".

Amb la baixa del central cordovès Fran Cruz, per donar cabuda a la darrera incorporació (Fofo), el porter del Llagostera creu que l'equip no anirà coix d'efectius en defensa. "Som una plantilla àmplia i la baixa d'en Fran és decisió del club. Desgraciadament li ha tocat a ell perquè s'ha cregut convenient reforçar la línia ofensiva", explica un René que només té paraules d'elogi cap al seu excompany: "Hem estat molt contents amb en Fran perquè és superprofessional i amb una actitud excel·lent".