Al Llagostera, el tècnic Oriol Alsina i també tota la seva plantilla són conscients que l'imparable rellotge avança i, amb ell, les oportunitats de mantenir la categoria. Són 18 les finals que tenen els blaugrana per davant i el marge d'error és mínim. Per tant, posar demà contra l'Albacete el punt i final a una ratxa nefasta de nou partits sense vèncer és, més que una necessitat, una obligació. Ahir, en roda de premsa, el propi Alsina va parlar de tot plegat, destacant que «el partit d'aquest cap de setmana és molt important perquè guanyar significarà acostar-nos a quatre punts de l'Albacete, mentre que perdent se'ns allunyarien a deu.?A?més, hi ha el gol average pertinent, ja que al Belmonte vam perdre (1-0)».

Al maresmenc ja li és igual si jugar millor o pitjor. El que vol és guanyar i fer-ho de la manera que sigui. «Ara mateix signo guanyar de penal i a l'últim minut. Després, depenent del joc, ja buscaríem més avantatge perquè es tracta d'un rival directe». La derrota de l'últim cap de setmana al camp de l'Albacete (1-0) va situar l'equip com a cuer de Segona A. Les sensacions, tot i marxar amb les mans buides, van ser positives. Com a mínim, per a Alsina:?«Pot resultar estrany, però tot i el munt de jornades sense guanyar, el vestidor no està afectat. Al camp del líder i contra un rival que la temporada vinent jugarà a Primera, ens vam convèncer que aquest és el camí». I?és que, segons el maresmenc, al País Basc el Llagostera va sortir «reforçat anímicament».

Millorar l'efectivitat

A Vitòria, els llagosterencs van ser capaços de tractar de tu a tu al líder. La principal mancança, segons Alsina, va ser la poca punteria cap a la porteria rival, un mal endèmic que els persegueix des del començament de temporada. «A?Mendizorrotza vam generar més ocasions que mai a fora. Aquest diumenge esperem repetir-ho, però ficant la pilota a dintre». En aquest sentit, Alsina va destacar que «durant la setmana, homes com Imaz o Querol han estat molt encertats de cares al gol». Els blaugrana porten cinc jornades de Lliga sense perforar la porteria rival, que són 486 minuts sense marcar. Una xifra que, d'augmentar encara més, convertiria en un impossible una salvació que ja, a dia d'avui, sembla complicada.

Set baixes

Les maleïdes lesions o les baixes per sanció continuen i una setmana més. Alsina va haver de lamentar l'infortuni que persegueix el seu equip en aquest aspecte. Un autèntic dejà vu, com ho va definir el tècnic, a qui li sembla «increïble» tot el que els està passant. El defensa Aimar i el migcampista defensiu Escassi estan sancionats, mentre que Jordi López Chumbi, José Carlos, Álex Cruz i Edu Oriol són baixa per lesió. De la seva banda, Chus Herrero, Natalio i Ríos Reina s'han entrenat a un ritme prudent, però sembla que entraran a la convocatòria. El davanter Juanjo, en canvi, és dubte seriós i sembla que no podrà jugar.

El darrer maldecap per a Alsina és a la porteria:?el capità René està malalt, afectat per la grip, i depenent de la seva evolució podrà jugar o no contra l'Albacete. Davant aquest panorama, Alsina es va mostrar força resignat:?«Al final no ens queda cap atra opció que jugar amb el que tenim. A Vitòria vam demostrar que podem competir amb garanties tot i les absències».

Alsina també va parlar de les actuacions arbitrals amb el Llagostera pel mig, força criticades per l'entorn darrerament. «En els últims partits hi ha hagut decisions que han anat en contra nostra. Això ho estem arrossegant i ens condiciona. Alguns dels últims partits els hem perdut per la mínima per gols que, teòricament, eren en fora de joc». Malgrat tot, el tècnic preferia treure ferro de tot plegat:?«Els àrbitres s'equivoquen com li pot passar a un davanter quan no fa un gol o un porter quan no atura una pilota».