Primera victòria de l'any i l'esperança que sigui el punt d'inflexió per escalar posicions. Deu partits després, el Llagostera va tornar a tastar el gust de la victòria. Els d'Oriol Alsina van posar punt i final a dos empats i set derrotes. Els tres punts d'ahir al Nou Estadi Palamós-Costa Brava davant l'Albacete, un rival directe que ara tenen a quatre punts, els permet, a banda d'abandonar la posició de cuer, recuperar una autoestima i moral un pèl perjudicades a causa dels últims mals resultats. El 2-0 d'ahir davant els manxecs és pur oxigen i una glopada d'optimisme de cares a seguir remant davant les disset finals que resten fins a finals de temporada. Els gols de Samu de los Reyes i David Querol van permetre a la soferta parròquia local tornar a celebrar un triomf dels seus gairebé tres mesos després, la darrera victòria -i cal fer un exercici profund de memòria- es va produir el 28 de novembre del 2015 davant l'Osca (2-0).

Per tercera vegada aquesta temporada els gironins i els manxecs es veien les cares. El primer se'l va emportar l'equip d'Alsina eliminant l'Albacete de la Copa del Rei (2-1), mentre que a la competició domèstica els tres punts van ser per als de Luis César Sampedro (1-0) en l'anada al Belmonte. Ben aviat, el tècnic Oriol Alsina, que en la prèvia del matx ja va expressar el seu malestar per les decisions arbitrals que últimament estant perjudicant el seu equip, va veure com el col·legiat González Fuentes no xiulava una falta de Paredes a Natalio al límit de l'àrea del l'Albacete (min. 5). La falta, és cert, no era mereixedora de penal perquè el valencià no estava dins l'àrea, però, la indignació de la banqueta local era justificada perquè sí que va existir.

Va valer la pena esperar a veure la primera ocasió. Al minut 18, Jesús Imaz es va inventar una xilena que va fer aixecar els aficionats dels seus seients; l'acció plàstica d'Imaz, però, va trobar la resposta de Juan Carlos Sánchez, que va posar una mà miraculosa per salvar l'1 a 0. Dos minuts més tard va replicar l'Albacete. Una acció des del costat dret conduïda per Portu no va trobar destinatari (min. 20) i només un minut després una rematada amb el cap de Carmona va posar l'ai al cor a la grada perquè l'esfèrica va sortir fregant el pal dret de René (min. 21). El primer temps acabava sense gols (0-0) i amb una doble mala notícia, les grogues mostrades als centrals Tito i Jorge García són les cinquenes en el seu compte particular i Alsina no podrà disposar d'ells la setmana vinent a Tenerife en un altre duel determinant.

Després de marxar al descans amb no gaire bones sensacions, el panorama, a la represa, va canviar radicalment. El Llagostera va començar la segona meitat de la millor manera possible. Gol només començar i expulsió del visitant Paredes. Una falta picada pel saltenc Pitu Comadevall va ser pentinada amb el cap pel defensa Samu de los Reyes al fons de la xarxa (min. 48). El porter Juan Carlos Sánchez va sortir per refusar amb els punys l'esfèrica però Samu, més ràpid que ningú, va fer pujar l'1 a 0 a l'electrònic. L'escenari es posava d'allò més bé per als interessos dels blaugrana perquè el conjunt visitant pocs minuts després es quedaria amb deu homes per la segona groga a Paredes (min. 62).

El defensa visitant de l'Albacete va agredir David Querol quan el reusenc es trobava a terra i el col·legiat, a instàncies del seu auxiliar, li va mostrar la segona targeta groga (min. 61). El darrer fitxatge en arribar, el davanter Fofo, que havia entrat feia pocs minuts substituïnt Jesús Imaz, i només tres minuts després del seu ingrés va arribar el 2 a 0 del Llagostera. Al minut 66, el porter visitant davant Fofo no va poder atrapar l'esfèrica amb comoditat i el seu refús el va aprofitar a la perfecció David Querol per fer pujar el definitiu 2 a 0. Ara toca trencar una altra mala ratxa, la d'estrenar-se a domicili aquesta temporada. I l'enèsima oportunitat que tindrà serà a Tenerife.