El derbi de demà serà especial per a l'entrenador del Figueres, Eduardo Vílchez, perquè quan trepitja l'estadi Palamós-Costa Brava sempre s'hi troba com a casa. Aquí hi va deixar empremta com a futbolista i els més veterans encara recorden la qualitat d'aquell migcampista amb passat al Reial Madrid. El Maestro Vílchez a Palamós va crear escola, en va ser el capità i posteriorment en diferents etapes en va ocupar la banqueta. Demà, en el derbi empordanès entre el degà i la Unió, no serà la primera vegada que s'enfronti a l'equip dels seus amors però per a ell sempre és especial tornar a un indret on té bons amics.

A Palamós es veuran les cares dos equips amb dinàmiques oposades. El Palamós de Mármol fa 7 partits que no guanya i no se'n surt a casa.?En canvi, els figuerencs van a l'alça, amb 4 victòries i 2 derrotes en les 6 darreres jornades. «Els està costant guanyar a casa i crec que han de canviar ràpidament la dinàmica perquè sempre els desitjo el millor», opina un Vílchez que, això sí, apunta que «som professionals i hi anirem a buscar els tres punts» per més lligams sentimentals que l'uneixin amb el club costaner.

Qüestionat per les dinàmiques diferents de tots dos equips, el vallesà creu que « en els derbis no serveix de res com hi arriben els ?equips i el Palamós sortirà motivat, així que donem el cent per cent o ho passarem malament».

En el partit de la primera volta els de Vílchez van atropellar els de Mármol per un contundent 4 a 0. De la possible espina clavada que puguin tenir els locals per el partit de demà, explica que «no crec que estiguin especialment empipats. He viscut molts derbis i ja de per si són partits intensos, lluitats i a vegades anecdòticament es viuen duels com el de la primera volta».

Una derrota podria situar el Palamós en els llocs de descens i furgar un xic més en la ferida que no cicatritza quan els de Mármol actuen a casa. «Em sabria greu pel munt de records i les amistats que hi tinc, però, l'esport és així i jo vull veure derbis entre els gironins Palamós, Figueres i Peralada perquè vull el millor per a tots tres».

La promoció, molt difícil

«Repetir el play-off seria una heroïcitat. No tenim temps, queden 13 partits i hauríem de fer molt bons números», diu Vílchez quan se'l pregunta pels objectius del Figueres. De totes maneres, afegeix que «el director esportiu, el president i jo mateix ens vam plantejar a principis de temporada i més amb la baixada del pressupost, l'objectiu prioritari de la salvació i per això lluitarem». Això sí, afegeix que «si arribem tranquils al final de la Lliga i queden dates per pensar en d'altres coses, molt millor». El de demà serà el quart cara a cara entre Vílchez i Mármol. La temporada passada, el duel a Vilatenim se'l va apuntar el palamosí (0-2) i en el partit disputat a l Baix Empordà, el resultat va ser d'empat (1-1). De la seva banda, el tercer duel entre tots dos tècnics va acabar amb el contundent 4-0 de la primera volta.

Ferran Grau, per sanció, i els lesionats Revert i Quimo, són les baixes pels de Vílchez. El Palamós no podrà comptar amb Moha ni Pastor, sancionats.