El Llagostera té aquest diumenge a les Illes Canàries l'enèssima oportunitat de començar a arreglar una estadística que diu que els d'Alsina són el pitjor equip a domicili amb 12 derrotes en els 13 desplaçaments realitzats. L'únic marcador entre cometes positiu va ser el 2 a 2 en el derbi celebrat a Montilivi fa gairebé cinc mesos, exactament el passat 27 de setembre de 2015.

Les sensacions entre l'equip blaugrana són positives perquè els d'Alsina venen de la revitalitzadora victòria de fa una setmana davant l'Albacete (2-0) i a més, en el darrer desplaçament a Mendizorrotza davant el líder, l'Alabès, la imatge mostrada, tot i la derrota, convida a l'optimisme. Abans de marxar cap a l'illa de Tenerife, el tècnic del Llagostera, Oriol Alsina, va explicar que "és un bon moment per encadenar dues victòries consecutives" a més que "no és el mateix estar a vuit punts que a cinc de la permanència", va dir el també director esportiu blaugrana reconeixent que l'últim triomf "ens ha aportat tranquil·litat, però estem alerta perquè continuem en penúltima posició".

La nefasta ratxa a domicili (1 punt de 39), és un bagatge que cal tallar sí o sí en l'intent de sortir del pou. "En totes les estadístiques dels equips hi ha un dia que jugues malament però per la raó que sigui, un gol en pròpia porteria, per exemple, guanyes i això no ens ha passat", explica el tècnic dels gironins. Oriol Alsina assegura que "sabem que el Tenerife obté millors resultats a casa, però, viatgem amb la intenció de sumar-hi". Dels perills de l'equip que dirigeix el mallorquí Pep Martí, el preparador dels gironins destaca "tenen gent ràpida i vertical que tenen amb un dibuix d'un trivot per tenir més possessió i no serà gens fàcil poder tenir la pilota".

El calendari immediat fa que els d'Alsina afrontin dos partits clau de cara a l'objectiu de la salvació, avui a Tenerife i dissabte vinent a Palamós contra el Girona. Alsina creu que aquests dos partits no resultaran decisius "perquè encara quedaran quinze partits més i poden passar moltes coses, sí que seran molt importants però no definitius", apunta el tècnic blaugrana.

L'escenari que trepitjaran els gironins serà especial per al defensa canari Ruymàn Hernández. El de Las Palmas de Gran Canària va caure greument lesionat a l'Heliodoro Rodríguez el passat 19 d'abril i si Alsina ho considera oportú, podria tornar a sentir-se futbolista gairebé un any després del trencament encreuat del genoll esquerra. "En Ruymán cada vegada està millor i només li falta ritme de partits".

Finalment, en la llista dels 18 convocats que han viatjat a Tenerife no hi va entrar l'andalús Ríos Reina, amb molèsties, no ha entrenat en tota la setmana i s'afegeix a les baixes per sanció de Jorge García i Tito, mentre que Edu Oriol, José Carlos, Chumbi i Álex Cruz, per lesió, també causen baixa. Només Aimar i Escassi que tornen de les seves respectives sancions són les altes dels gironins.

En el precedent de la temporada passada, en plena ratxa d'imbatibilitat del Llagostera, els blaugranes van aconseguir un empat a zero davant un Tenerife dirigit aleshores per Raül Agné. A l'Heliodoro els llagosterencs encadenaven la onzena jornada sense perdre tot i l'empenta i els atacs dels locals en la segona meitat.