Segons l'article número 10 del reglament de la FIFA "s'assenyalarà gol quan la pilota hagi creuat completament la línia de porteria entre els pals i per sota del travesser, sempre que l'equip anotador no hagi comès prèviament una infracció en les regles del joc". La norma no dóna peu a interpretacions, però de vegades acaba provocant situacions com la que ahir va impedir que la UE Llagostera-Costa Brava s'emportés un empat més que merescut del Heliodoro Rodríguez López. Tot i les facilitats que l'equip d'Oriol Alsina va donar al seu rival als primers vint minuts de partit.

La visita al Tenerife era una bona oportunitat per aconseguir la primera victòria de la temporada fora de casa, i de retruc seguir retallant distàncies amb la salvació. Més sabent que els principals implicats en aquesta lluita per la permanència havien ensopegat. Això, i que els gironins arribaven molts reforçats després de vèncer a l'Albacete i els illencs acumulant quatre jornades sense aconseguir un triomf. Però una cosa és la teoria i l'altra la pràctica.

Amb baixes obligades per sanció a l'eix de la defensa, Chus Herrero va ser la principal novetat a l'onze inicial d'Alsina. L'aragonès va tornar després de dos mesos d'absència, i juntament amb Escassi i Aimar van ser els únics tres canvis a l'equip. Les coses es van torçar molt ràpid. En la primera jugada d'atac dels locals, Nano va avançar al Tenerife rematant a porta buida un rebuig del pal després d'un xut de Moutinho. La jugada es va iniciar en un servei de cantonada que ningú va encertar a refusar. Lluny del desànim el Llagostera va disposar de dos bones ocasions per empatar. Primer amb un cop de cap també a la sortida d'un córner de Chus Herrero, i després amb un xut de Querol que va sortir desviat. Però amb avantatge al marcador i espais al centre del camp, les contres del Tenerife eren molt perilloses, i novament Nano va estar a punt de tornar a marcar després d'una bona acció personal conduïda per Moutinho. Superat el primer quart d'hora va arribar una altra de les jugades decisives en el desenllaç del partit. Juanjo Expósito va reclamar falta a la frontal de l'àrea que l'àrbitre no va xiular, i Nano va aprofitar la continuació per superar René amb un xut a l'interior de l'àrea. El davanter podria haver sentenciat l'enfrontament si en la jugada següent hagués rematat amb encert una arribada de Suso per banda dreta.

Però tot va canviar a partir del gol de Jesús Imaz. Abans d'arribar a la mitja hora el lleidatà va anotar el seu tercer gol d'aquesta temporada enviant als fons de la porteria una passada de Querol. La jugada l'havia iniciat Samuel de los Reyes amb un canvi de joc que va deixar sol al reusenc dins l'àrea. Ell mateix va estar a punt de fer l'empat dos minuts més tard, marxant per velocitat del seu marcador, però el seu xut va sortir ajustat al pal de la porteria de Dani Hernández.

En l'últim quart d'hora de la primera part el domini va ser visitant. Endarrerir la posició de Marcos Tébar va assegurar la defensa, alliberant també a Pitu Comadevall, el que unit a la mobilitat dels jugadors d'atac va canviar l'escenari del partit. La pressió del Llagostera sobre la sortida de pilota dels illencs va generar moltes situacions de perill, i Jesús Imaz ho va tornar a intentar a poc del descans amb un llançament des de la frontal de l'àrea.

La mitja part va arribar en el pitjor moment pels interessos de l'equip d'Oriol Alsina. Quan millor estava. A la represa el joc va mantenir la intensitat, però va perdre profunditat. En la primera acció de la segona part va tornar a aparèixer Nano, i Juanjo va respondre amb una rematada de cap que va sortir fregant el pal de la porteria local. El tècnic no va tardar en fer la primera substitució, i Fofo va entrar en el lloc de Juanjo. Sense referència fixa en atac el Llagostera va intentar sorprendre la defensa del Tenerife aprofitant la velocitat dels davanters. En aquest tram de partit gairebé no hi va haver arribades, i deu minuts després Alsina va apostar per l'entrada de Benja Martínez en el lloc de Jesús Imaz. Els locals van posar a prova els reflexos de René en un servei de cantonada que va ser el preludi d'una nova empenta local per sentenciar el partit. A quinze minuts del final Chus Herrero va aparèixer en el moment just per evitar una rematada de Lozano que duia el camí del gol, mantenint vives les esperances dels gironins per igualar el marcador.

En un últim canvi Emilio va entrar al terreny de joc per Aimar. Jugant amb defensa de tres el Llagostera es va llençar a l'atac, i Benja va estar a punt de fer el segon després d'una gran passada de Fofo que va deixar al davanter sol davant de Dani Hernández. La rematada es va perdre per sobre del travesser. Amb l'afició local demanant el xiulet final, Lozano no va saber aprofitar un ú contra ú amb René en la jugada prèvia a l'acció més decisiva del partit.

Amb el temps complert Dani Hernández va treure una rematada de Benja de l'interior de la porteria que hauria significat l'empat, però davant la incredulitat dels gironins l'àrbitre no el va donar i a la contra Suso va sentenciar fent el 3-1 definitiu. La jugada vista des de diversos punts sembla mostrar clarament que la pilota va entrar totalment. Malauradament, de res van servir les protestes i la impotència dels jugadors del Llagostera després del gol.

La derrota va deixar sense premi el bon partit del Llagostera, i amplia a catorze les jornades sense guanyar fora de casa, on l'equip només ha pogut sumar 1 punt dels 42 possibles. La derrota a més allunya els d'Oriol Alsina de la salvació, ara mateix a 6 punts, i tot la setmana abans de rebre al Girona dissabte vinent a Palamós en un derbi vital per les aspiracions de mantenir la categoria.