Tocava guanyar. El partit d'ahir al Palamós-Costa Brava contra l'Albacete era la primera final de les que haurà de jugar el Llagostera des d'ara i fins a final de temporada per intentar que l'objectiu de la permànencia per segona temporada consecutiva a la Segona Divisió A, sigui possible, i més després d'haver-se allunyat en l'anterior jornada fins a vuit punts de la zona de salvació. Conscient d'això, els d'Oriol Alsina aquest cop no van fallar. No va ser fàcil. L'equip va haver de treballar de valent per fer-se amb el triomf, però dos gols, un de Samu de los Reyes, i un altre de David Queol, van deixar els tres punts a la Costa Brava. Amb aquesta victòria el Llagostera escurça la distància amb els equips que marquen la permanència, Osca i Mallorca, de vuit a cinc punts.

La victòria d'ahir a Palamós dóna aire a un equip molt necessitat, però sobretot permet respirar a un tècnic, Oriol Alsina, que malgrat veure en les darreres setmanes la millora del joc dels seus, veia com això no s'acabava traduint amb bons resultats. Finalment ahir, el seu Llagostera va fer la feina, i per això es mostrava realment molt satisfet a la sala de premsa. Les seves primeres paraules després del partit van ser ja "portem molts partits sobretot a casa deixant la porteria a zero, ens faltava l'assignatura pendent de marcar gols, no de crear ocasions. Això, i la il·lusió dels nostres jugadors ens ha permès aconseguir el triomf. El missatge és molt positiu, i és que no només hem guanyat, sinó que a més hem guanyat el gol average amb l'Albacete i això a final de temporada pot ser molt i molt important. Aquest és el camí. Avui tot i guanyar hem estat molt condicionats per poder fer l'onze".

Sobre el debut al 83' del jove jugador fitxat aquest estiu del Barça, i amb fitxa del filial, Nando Quesada, Alsina va destacar que "és un jugador molt jove, amb un futur molt gran. Segur que a mig termini serà un jugador important per aquest club. És un jugador que té una qualitat extrema". Pel que fa a les decisions de l'àrbitre, Alsina es va limitar a dir que "igual que nosaltres ha intentat fer-ho el millor possible".

Preguntat sobre l'estratègia, el tècnic maresmenc va explicar que "aquesta setmana hem estat entrenant en doble sessió, cosa que fins ara no havíem fet, i vam quedar que fins que no marquessim faríem doble sessió. Quan ha acabat el partit els jugadors m'han recordat que aquesta setmana no hi haurà doble sessió. De totes maneres, això ja ho veurem si n'hi haurà o no", va puntualitzar.

També va tenir paraules per René Román. "És segurament el millor porter de la categoria. Segur que molts entrenadors l'escollirien entre el segon o tercer millor porter de la categoria".

Alsina va acabar assegurant que "guanyar aquest partit significa molt. Amb aquest encert queda clar que guanyarem molts més partits".

"Tots els errors són meus"

Mentre el Llagostera celebrava la victòria després de nou jornades sense guanyar, l'Albacete veia com deixava escapar una magnífica oportunitat per deixar molt tocat un rival directe -el Llagostera- en la lluita per la permanència, i es complicava de valent el camí de la salvació. Conscient d'això, el seu tècnic, Luis César Sampedro que podria tenir les hores comptades a la banqueta de l'equip manxec, va admetre a la sala de premsa que era un dia complicat.

Tot i així, el tècnic de l'Albacete va intentar calmar la situació, assegurant una realitat com un temple, com és el fet que el mes de febrer "ningú perd la categoria, ni ningú es salva", per afegir que és evident que "la victòria transmet optimisme a la gent del Llagostera que ara veu que la salvació és possible". Sampedro va continuar assegurant que "tots hem estat en situacions pitjors que aquesta, i ara l'única cosa que podem fer és pensar en com trobar la victòria, per poder pensar després en la següent victòria i sortir així d'aquí baix, on és evident que no ens agrada estar. Quan arriben els mals moments hem d'aguantar-nos i mirar de treballar per retrobar-nos amb la victòria".

Finalment, Sampedro va admetre que "tots els errors que té l'equip són meus. Aquest és el món de l'entrenador. L'entrenador és el pare de totes les misèries i errors que té el seu equip. Els cops sempre són per l'entrenador, però millor que sigui així".