Durant l'últim més Girona ha viscut expectant per la polèmica sorgida envers el toc nocturn de les campanes de la Catedral, una polèmica que finalment s'ha resolt a favor de que es mantingui. En bona part gràcies a la pressió veïnal. En molts pobles de Catalunya aquest instrument, lluny de ser focus de conflicte, encara s'utilitza per comunicar notícies del municipi. A Llagostera dissabte al matí van tocar a mort pel doctor Pompeu Pascual, metge de la vila durant gairebé 40 anys i conegut arreu de la província.

Llegint l'escrit que el periodista Miquel Codolar li va dedicar, és fàcil adonar-se'n que la pèrdua d'en 'Peio' va més enllà de l'àmbit sanitari, i afecta a la vida social, cultural i esportiva del poble. Persona activa amb diverses entitats, també va ser president de la UE Llagostera durant una part important de la seva història. En 3 etapes diferents. Tant és així que actualment n'era el president honorífic. En aquest sentit la seva família, en col·laboració amb l'alcalde Leandre Calm va participar en la fundació del club. Amb ell va arribar Oriol Alsina, aleshores jugador.

Es dóna el cas que l'adéu del doctor Pascual es produeix la mateixa setmana que Llagostera retia homenatge a Josep Mir descobrint una placa que commemora el 25è aniversari del pavelló que duu el seu nom. El 'Barber', igual que el doctor Pascual era un ferm seguidor del futbol, i de fet van coincidir mentre un era president i l'altra regidor d'esports, en els anys en que la seva inquietud amb l'esport va promoure la construcció d'unes instal·lacions ajustades a les necessitats del poble, i la creació d'un Patronat d'Esports que avui dóna servei a més de 1.800 persones a la setmana. Amb el seu treball han deixat un llegat que posa de manifest que a Llagostera no tot és el futbol, encara que en el seu 'retrobament', allà on sigui segur que seguiran el seu equip esperant que salvi la categoria, encara que sigui sobre la campana.