Juanto Ortuño ha estat sempre una de les predileccions d'Oriol Alsina, des que el davanter murcià despuntava a Segona B amb el filial del Vila-real B. L'estiu passat va poder-se'l endur al Llagostera, després de diversos intents, però l'etapa de Juanto a Palamós no va resultar com esperaven les dues parts. Tant és així que aquest mercat d'hivern futbolista i club van acordar la rescissió del contracte, després que Juanto rebés una proposta de l'Os Belenenses per jugar a la Primera Divisió portuguesa.

Abans, però, va tenir temps durant els pocs més de cinc mesos que va vestir de blaugrana, de donar el primer i fins ara únic punt del Llagostera fora de casa. Va ser a Montilivi, en el derbi de la primera volta, quan un gol seu al minut 86 va suposar l'empat final (2-2). Una volta després el Llagostera és a 6 punts de la permanència i dissabte disputa una altra final a Palamós contra el Girona. «Ja ha passat una volta i si no es treuen punts a fora, es nota moltíssim. Bàsicament és el que falta a l'equip», considera Juanto Ortuño. El ieclà assenyala que tan sols «amb una victòria i havent esgarrapat un parell d'empats a domicili», el Llagostera estaria «lluitant per la no baixar però una mica més tranquils i no tan avall a la classificació».

Juanto, que des de Lisboa manté contacte encara amb força excompanys seus (René, Imaz, De los Reyes...), veu ben vives les opcions de salvació del Llagostera. «Poden millorar els números fora de casa aquesta segona volta. Queden força partits i els veig bé», diu Juanto, que explica que va veure a la televisió la victòria contra l'Albacete (2-0). «Els vaig veure forts i ben plantats al camp». Per a Juanto, el Llagostera necessita «sumar de tres en tres a casa i mirar de sumar quelcom a domicili», per anar escalant posicions a la classificació. En aquest sentit la visita del Girona, per a Juanto, pot ser un bon punt de partida. «Un derbi sempre és un plus de motivació per a jugadors i afició. Si guanya el Llagostera pot ser un punt de moral per a rellançar-se», considera elprotagonista del derbi de la primera volta. Aquell dia, Juanto va entrar al camp en substitució de Querol a la segona part i va dur de corcoll la defensa del Girona els minuts finals, quan els de Pablo Machín jugaven amb deu homes arran de l'expulsió de Pere Pons.

Pendents de Ríos i José Carlos

Mentrestant, el Llagostera segueix preparant el derbi de dissabte a l'espera de saber amb quins jugadors podrà comptar definitivament. Sembla que Chumbi arribarà en condicions per entrar a la convocatòria i que Ríos també podria estar a disposició d'Oriol Alsina. Els que estan descartats són Álex Cruz, Edu Oriol i Jordi López. Finalment, la presència de José Carlos continua sent una incògnita. L'extrem andalús es va fer una microruptura ara fa un mes, que l'havia de deixar inactiu uns quinze dies com a molt. La seva recuperació, de totes maneres, s'està demorant més del termini previst inicialment.