«Cada setmana passa el mateix. Un penal que no ho és, un gol que no entra. Som els més petits, però no els més tontos». Oriol Alsina ja n'esta fart. Així esclatava el dissabte, a la sala de premsa del Palamós-Costa Brava, després d'estar en total desacord, una setmana més, amb el criteri arbitral. Alguns dels seus jugadors feien el mateix a la zona mixta. «És una puta vergonya. Ja n'hi ha prou. Què més ha de passar?», deia el porter René. «Només demano que se'ns respecti un xic més i que ens deixin fer la nosta feina», afegia l'atacant Juanjo Expósito. El penal xiulat sobre Jaime Mata al tram final del derbi, que li acabaria costant la derrota als blaugrana, ha estat la gota que l'ha vessada del tot. El vestidor, el cos tècnic i també el club estan farts del que consideren un tracte discriminatori per part de l'estament arbitral. Les queixes ja són de manera oberta;?no hi ha ningú que ho digui amb la boca petita. Es demana més respecte i des de l'entitat s'espera que, a partir d'aquest cap de setmana al camp de l'Elx, les coses canviïn.

Ja no només és el hasthag#BastaYaDeRobarAlLlagostera impulsat per la penya Canyeros ara fa poques setmanes. La ira ha traspassat fronteres i ha anat més enllà. El polèmic penal sobre JaimeMata és l'últim capítol d'una història que ja fa temps que porta cua. En ella, el Llagostera ha hagut de patir decisions que no l'han afavorit. Totes elles, des de la perspectiva blaugrana, han jugat en contra d'un equip que està convençut que tot això li ha costat de 5 a 7 punts que, a dia d'avui, tindrien molt de valor. Sense anar més ?lluny, fa poc més d'una setmana, l'expedició va tornar de Tenerife amb la mosca rere l'orella. Es va perdre (3-1) però Benja va tenir el 2-2 en l'últim minut, abans de rebre la sentència, en una acció en la qual el porter Dani Hernández atura la pilota dins la porteria. L'àrbitre no ho va veure així;?

Al penal sobre Mata i al gol fantasma de Benja cal afegir-li unes quantes accions més, fins i tot més clares. Una d'elles és el gol de Toquero, davanter de l'Alabès, que va marcar en fora de joc i que va suposar l'1-0 a favor del conjunt basc a Vitòria. Una altra desfeta, patida a Almeria, va arribar perquè el conjunt local anotaria el gol del triomf (2-1) també en clara posició antireglamentària. Al camp del Mallorca, on també es va perdre (1-0), els llagosterencs van avançar-se a la primera meitat, però l'àrbitre de torn va anul·lar el gol a l'entendre que hi havia fora de joc quan, realment, no era així. En un Llagostera-Mirandés (0-0), un defensa local va desviar una centrada de Samu amb el braç a dins de l'àrea amb claredat. La jugada va passar per alt. I una més:?el Leganés va guanyar a Palamós (0-1) i va fer-ho gràcies a una jugada en la que Rubén Peña estava més avançada que la defensa local. Entre cinc i set punts perduts que ara tindrien l'equip amb molta vida d'haver-los sumat.

Arias López xiularà a Elx

Amb aquest panorama, moltes de les mirades per part del bàndol gironí estaran centrades aquest cap de setmana en l'actuació del càntabre Francisco Manuel Arias López, l'encarregat de xiular l'Elx-Llagostera al Martínez Valero. Serà la tercera vegada que aquest col·legiat dirigeixi un partit dels d'Oriol Alsina. En les dues anteriors ocasions, no va afectar negativament en el resultat. Aquest curs, va ser l'àrbitre del Llagostera-Osasuna (0-2) i l'any passat va estar en la victòria contra el Ponferradina (3-1). Aquell dia, fins i tot, va expulsar el defensa visitant Alberto Aguilar.

L'altre representant gironí de la categoria, el Girona, juga a casa amb el Mirandés i és l'asturià Areces Franco l'àrbitre designat. A?banda d'un 2-1 amb el Valladolid de l'últim curs en el que va passar desapercebut, el col·legiat ha deixat petjada aquest curs en un partit dels blanc-i-vermells. Va ser a Vitòria, en un duel que va tenir tres expulsats:?els locals Einar Galilea i Dani Pacheco, i també el visitant Mata. El resultat final va ser de 1-0 a favor del quadre basc.