El Bilbao Athletic torna demà a Palamós, gairebé 21 anys després del seu últim partit al Nou Estadi (23 d'abril de 1995), que va acabar amb empat a un. Aquesta vegada, però, el rival serà el Llagostera, i no el degà, que precisament va acabar la seva etapa de sis temporades a la categoria de plata del futbol espanyol aquell curs (1994/95). El Palamós i el filial basc van coincidir sempre a Segona A en aquells sis anys. El Bilbao Athletic hi va perdre dos cops (93-94 i 92-93), hi va sumar tres empats (94-95, 91-92 i 90-91, i només hi va poder guanyar una vegada, en la lliga 89-90. El curiós del cas és que en pràcticament totes les temporades, Palamós i Bilbao Athletic van ser rivals molt pròxims a la classificació, sovint per eludir el descens, com passa ara amb la pugna que mantenen amb el Llagostera. En les lligues 91-92, 92-93 i 93-94 van acabar empatats a punts, i en la 94-95 el degà va marcar el descens amb dos punts menys que el filial de l'Athletic, que, al seu torn, marcava la salvació. Una temporada més tard, també perdria la categoria l'equip basc, i no la va recuperar fins a l'estiu passat després d'eliminar el Cadis en una tensa fase d'ascens.

En les victòries del Palamós els golejadors van ser Roberto Martínez i Guillermo (93-94) i Ballina i Alfaro Moreno (92-93). Aquesta darrera temporada el Bilbao Athletic va jugar al Nou Estadi amb un jove Aitor Karanka, exajudant de Mourinho al Madrid i ara entrenador del Middlesbrough. D'altres noms que van passar pel Nou Estadi defensant els colors del filial basc al llarg d'aquelles sis campanyes van ser Xabi Gracia (ara tècnic del Màlaga), Asier Garitano (entrenador del Leganés) o Gaizka Garitano (expreparador de l'Eibar i el Valladolid).

Demà Palamós tornarà a ser l'escenari d'un duel directe, ara amb el Llagostera. Un partit entre els dos darrers classificats que no volen deixar escapar un dels últims trens per mantenir l'esperança. El partit entre gironins i bilbaïns agafa més transcendència que mai perquè tots dos conjunts es troben separats per només un punt a la classificació, els d'Alsina en sumen 28, mentre que els del Cuco Ziganda, un menys, 27. En el precedent de la primera volta es van intercanviar les posicions. Una de les escasses victòries del Bilbao Athletic, que n'acumula set en trenta-dues jornades, la va aconseguir a San Mamés davant el conjunt blaugrana, en una fluixa actuació a domicili dels llagosterencs. Els d'Alsina hi van caure per 2 a 0 i el filial basc que en aquells moments era el cuer li va cedir la plaça al Llagostera. El Bilbao Athletic posarà a prova les bones prestacions i bon joc del Llagostera a casa, on darrerament ha tornat inexpugnable el Nou Estadi.