El Llagostera s'ha imposat per 2-1 al Bilbao Athletic a Palamós, després de remuntar el gol inicial dels bascos, i s'ha assegurat seguir lluitant, una setmana més, per la salvació, que té ara a tres punts.

El resultat, en canvi, enfonsa una mica més al filial de l'Athletic, que ha merescut millor sort el dia d'avui però que es manté cuer de la Lliga Adelante.

Els dos conjunts han sortit amb molta intensitat i buscant aconseguir una victòria vital per als dos. En els primers minuts, el Llagostera ha buscat crear perill mitjançant centres per les bandes que pretenien trobar Juanjo.

El Bilbao Athletic, de la seva banda, estava molt ben situat sobre el terreny de joc. Guarrotxena, en el minut dotze, ha disparat a porta des de lluny, però René ha tallat sense cap problema.

Un minut més tard, Pitu ha intentat sorprendre Remiro des del centre del camp, però el porter ha pogut aturar la pilota. En el minut 22, el Llagostera ha pogut aconseguir el gol en un parell de rebots dins de l'àrea, però la defensa ha aconseguir treure el perill.

Malgrat l'inicial entusiasme local, l'Athletic se sentia còmode, i Aketxe ha tingut una bona oportunitat en el 26 després de retallar dins de l'àrea, però René ha desviat el seu tret. Poc després, Guarrotxena tornava a posar a prova a René.

Els contratemps per al Llagostera han arribat en forma de lesions. Primer Juanjo, i més tard, Fofo, han hagut d'abandonar el terreny de joc perquè entressin Benja i Imaz. Els catalans no podien desplegar el seu joc i gairebé tot el perill el creaven a pilota parada.

La segona meitat no ha pogut començar pitjor per al Llagostera, Aketxe ha sortejat un parell de rivals per després carregar la seva esquerrana i enviar la pilota per tota l'esquadra signant un dels millors gols de la temporada.

El gol ha deixat molt tocat al conjunt català, que en els cinc minuts següents ha tingut dues pèrdues de pilota que li han pogut costar el segon gol en contra.

Els d'Oriol Alsina intentaven fer un pas endavant, però sabent el perill que tenien els contraatacs del filial de l'Athletic.

Aketxe que estava sent el millor jugador del partit, ha executat un lliure directe llunyà que ha copejat en el travesser, però la fortuna cauria del costat del Llagostera poc després.

Yerat ha desviat un tret de José Carlos després d'una gran jugada del punta local, i Remiro no hi ha pogut fer res per evitar el gol en pròpia meta.

Amb només dos minuts n'ha tingut prou el Llagostera per capgirar el marcador. Natalio ha assistit Benja en el 70 perquè aquest superés per sota Remiro i posés el 2-1.

El Biblao Athletic no estava disposat a rendir-se i, amb Aketxe com home clau en l'atac, han buscat l'empat a la desesperada. Yeray l'ha tingut en el 75, però el seu tret ha marxat per dalt per poc. Amb l'expulsió de Gil, per doble groga, el Bilbao Athletic ha perdut força i el Llagostera s'ha dedicat durant el tram final a administrar l'avantatge.

- Fitxa tècnica:

2 - Llagostera: René; Masó, Escassi, Chus Herrero, Samu, Pitu, Marcos Tébar, Fofo (Imaz, min.36), Ríos (José Carlos, min.62), Natalio i Juanjo (Benja, min.26).

1 - Bilbao Athletic: Remiro; Ramalho, Gil, Álvarez, Iriondo (Santamaría, min.80), Seguín, Vesga, Aketxe, Unai López (Iturraspe, min.90), Guarrotxena (Córdoba, min.72) i Villalibre.

Gols: 0-1: Aketxe, min.50. 1-1: Yeray (p.p.), min.68. 2-1: Benja, min.70.

Àrbitre: Óliver de la Fuente Ramos (Comitè de Castella i Lleó). Ha amonestat els locals Tébar, Chus Herrero, Masó i els visitants Unai López, Guarrotxena, Vesga, Ramalho. Ha expulsat per doble groga Oscar Gil.

Incidències: Partit corresponent a la trentatresena jornada de la Lliga Adelante, disputat en el municipal de Palamós-Costa Brava davant 3.156 espectadors.