No hi ha manera. El Llagostera està protagonitzant un tram final de temporada més que notable, però tot i haver demostrat més d'una vegada que està disposat a no llançar la tovallola, els resultats i també la sort han decidit girar-li l'esquena. Passen les jornades i l'equip d'Oriol Alsina segueix puntuant com pot, encara que no veu com la distància respecte a la permanència s'escurça, el que significaria una injecció de moral boníssima per a un vestidor que encara creu en els miracles. Tot i sumar dissabte un agònic empat al camp del Numància (1-1) just una setmana després de superar un rival directe com ho és el Bilbao Athletic (2-1), pràcticament res ha canviat a la part baixa de la classificació de Segona A. Els blaugrana només poden presumir d'una cosa: han escalat una posició i ara són vintents, amb 32 punts. Però el que importa, que és la distància respecte a la permanència, es manté intacta.

Són 5 punts els que separen els llagosterencs del cinquè equip per la cua. Hauria pogut ser més ampli el coixí, però l'Osca va perdre a l'Alcoraz contra el Còrdova (0-2), un resultat boníssim per als d'Oriol Alsina. Tanmateix, la jornada no va ser rodona. Una vegada més. Bàsicament, perquè l'Almeria, que no sabia el que era guanyar a fora, va aconseguir la primera victòria a domicili de tota la temporada. Ho va fer contra un Ponferradina que es complica la vida (1-3). Aquests dos resultats fan que els andalusos s'escapin del descens i es col·loquin divuitens a la taula amb 37 punts. Un més que l'Osca, que cau en descens. El Llagostera ve just al darrere, superant l'Albacete, que és penúltim amb 32 punts. Tanca la taula un Bilbao Athletic (28) que ja compta les jornades que li queden per convertir-se en equip de Segona B de manera matemàtica.

L'escalada del Girona

Quelcom semblant li passa al Girona. Els de Pablo Machín viuen el millor moment de la temporada i dissabte van desfer-se del líder de la lliga, l'Alabès. Tot i això, continuen a tres punts del play-off, el gran objectiu d'aquest tram final de temporada. Com a mínim, ha escalat posicions respecte a l'última jornada i ara ocupa el desè lloc de la classificació, amb 49 punts i la permanència virtualment al sarró.