L'aturada de l'ambiciós projecte de fusió entre el Palamós i el Llagostera va suposar inicialment un fort cop moral perquè totes dues parts estaven convençudes de crear un potent club, no només en l'àmbit gironí, sinó català. Després de veure com poques hores després d'anunciar-se la creació del CF Palamós Costa Brava, la iniciativa es desfeia, el president del degà, Joan Pau Pérez, intentava pair la decepció: «La il·lusió continua intacta i continuarem treballant, hem topat amb una petita pedra en el camí». El passat diumenge, el Palamós va publicar en el seu compte de Twitter el missatge de la imminent presentació d'un superprojecte, i Pérez explicava que «es va piular això perquè sabíem que la notícia de la fusió s'havia filtrat, i per això ens vam veure obligats a explicar-ho». Segons el president palamosí, «l'únic error que hem pogut cometre és que quan el cercle de persones que ho saben s'amplia hi ha el perill de les filtracions».

Un primer obstacle, les traves burocràtiques i l'obligació de convertir en SAE el Palamós han frenat la fusió, però, també calia comptar com diu Joan Pau Pérez amb l'aprovació dels socis. En la reunió informativa del passat dimecres al teatre La Gorga, un d'aquests va preguntar si únicament la qüestió jurídica era l'únic impediment per portar a terme la fusió, Joan Pau Pérez es mostra taxatiu: «sí, només el tema jurídic ha frenat el projecte».

A l'hora de parlar d'una possible transformació del Palamós en SAE ha aparegut l'opció de reactivar la que ja es va crear quan l'equip competia a Segona A i que ara està aturada pels deutes que tenia. «És complicat fer una SAE al Palamós, l'antiga junta ja ho va intentar fer», va explicar Joan Pau Pérez, afegint que «no podem fer-ne una de nova perquè en tenim una d'anterior que està activa, però aturada, amb un propietari de Sant Feliu», en referència a l'empresari i antic president del degà, Pere Luque. El màxim mandatari del degà creu que «ara mateix això representa una llosa que algun dia ens haurem de plantejar què fer, per exemple fer un club nou si volem créixer».