Amb la ment posada a intentar recuperar tan aviat com es pugui un lloc a la Lliga Adelante, confeccionant la millor plantilla possible perquè l'estada a Segona B sigui tan breu com es pugui, toca passar balanç a una etapa de dos anys a Segona A que, ja per si soles, són un èxit sense precedents per al Llagostera. Dues participacions que Oriol Alsina ha viscut de manera molt diferent, tot i que sempre hi ha tingut un paper protagonista. El curs passat va estar a punt de fer-la un xic més grossa quan l'equip va quedar a les portes del play-off d'ascens, mentre que en aquesta segona campanya a la divisió de plata, els decebedors resultats a domicili els han acabat condemnant: 4 punts de 63 ensorren qualsevol, encara que a casa hagi estat capaç de golejar l'Alabès, el Saragossa, el Mallorca, l'Elx i el Valladolid, entre d'altres. Els números del maresmenc com a tècnic de la Segona A després dels 75 partits que ha dirigit queden així: 25 victòries, 18 empats i 32 derrotes. La temporada passada Alsina, fent tàndem amb Lluís Carrillo, que constava oficialment com a entrenador, i Óscar Álvarez, va dirigir l'equip en 33 ocasions després de rellevar Santi Castillejo, sumant 13 triomfs, 10 igualades i 10 derrotes, mentre que en l'actual, en 42 partits el botí ha estat de 12 victòries, 8 empats i 22 derrotes.

Dissabte passat el Llagostera va posar el punt final a una aventura a Segona A que va començar un 23 d'agost de 2014 a Las Palmas (2-0) i que dos anys després va concloure amb una espectacular, però, alhora estèril golejada davant el Saragossa (6-2). Un primer any esplèndid amb el somni del play-off i un segon marcat pels desastrosos números a domicili. En la primera temporada dels blaugrana a l'elit, els futbolistes dirigits per la tripleta Carrillo, Alsina, Álvarez van tenir a tocar de la punta dels dits les places de promoció d'ascens a Primera Divisió. En aquell primer exercici, el debut a la categoria de plata va ser difícil i els llagosterencs van tancar la primera volta en zona de descens (19ns) i amb la manca de gol com el problema més preocupant. Ara bé, els blaugrana van reaccionar a la segona volta i amb 15 jornades d'imbatibilitat (8 victòries i 7 empats) van alimentar el somni del play-off, un escenari que finalment no va ser possible tot i que l'equip va acabar en una meritòria novena posició i 57 punts.

Aquella primera experiència va estar marcada pel canvi de timó que van decidir executar els llagosterencs quan a la novena jornada van destituir Santi Castillejo. Aleshores, l'equip es trobava en zona de descens i la decisió va resultar positiva perquè amb Carrillo, Alsina i Álvarez, el rumb de mica en mica va canviar cap a millor i la mala dinàmica de resultats va passar a la història. A partir de la desena jornada el Llagostera amb els nous inquilins i sota la batuta del líder Oriol Alsina, els resultats van arribar i a manca de quatre jornades per al final els llagosterencs es van situar setens a tres punts del play-off. Malauradament, la desaccelaració patida en els darrers quatre partits van esvair la proesa.

En la segona temporada del Llagostera a l'elit, els d'Oriol Alsina, ja oficialment com a primer entrenador, han pagat amb el descens els pèssims resultats aconseguits lluny de Palamós. Els gironins han estat l'únic equip que no ha guanyat cap partit a fora i amb 4 empats i 17 derrotes en 21 desplaçaments s'han guanyat per mèritis propis l'etiqueta de pitjor visitant de la categoria. El Llagostera ha finalitzat la Lliga 2015-16 en 20a posició amb 44 punts i les 12 victòries del conjunt d'Alsina s'han celebrat totes a Palamós. Tot i la dificultat de retenir a molts dels jugadors de l'actual plantilla a causa del descens, el tècnic diu que trobar nous jugadors no els costarà "perquè ens hem guanyat un nom gràcies a la seriositat demostrada durant tots aquests anys".