El Llagostera 16/17 comença a prendre forma. Encara queda feina per davant, però ja fa dies que s'ha començat a posar fil a l'agulla per disposar d'una plantilla amb les suficients garanties com per encarar l'amarg retorn a Segona B de la millor manera possible. Els últims a sumar-se al projecte han estat Marc Martínez (Lleida) i Sergio Rodríguez García Rodri (Eupen), dues peces que s'uneixen a Valentín Merchán i Álex Colorado, les altres dues incorporacions per apuntalar una plantilla encara coixa. Oriol Alsina, el tècnic, està més que satisfet amb aquests dos fitxatges i amb la resta que s'han fet fins ara, recordant però que encara falta «una desena» de cares noves per donar el projecte per complet abans d'encetar la lliga.

Primer, es desfà en elogis cap a Marc Martínez, migcampista que va estar a punt de pujar a Segona A amb el Lleida i que ha vestit la samarreta d'equips com el Valladolid B, Conquense, Águilas, Roquetas, Sant Andreu, Nàstic i Osca. «És un jugador de molta qualitat. Un número u a l'estratègia, amb una gran última passada, que fa equip i que té gol. És un futbolista top de la categoria, amb molt de nivell», diu, alhora que es felicita de poder comptar amb ell i alhora de Álex Colorado, una altra de les incorporacions. «En aquesta posició, són els dos millors de la categoria. Tenir-ne a un ja és una passada i nosaltres hem pogut aconseguir els dos. Ens toca gaudir d'ells».

Si Marc Martínez és la qualitat personificada, Rodri és l'experiència. Un futbolista que prové de l'Eupen belga, que s'ha format al Barça (jugant també amb el primer equip) i que ha passat pel Deportivo, Almeria, Poli Ejido, Salamanca, Hércules i Rayo Vallecano. Alsina també té molt bones paraules per al central. «És molt experimentat i ha jugat a Primera amb equips de màxima categoria. Ens aportarà molta experiència», el defensa.

Els primers moviments han començat a despertar l'eufòria entre l'afició blaugrana, quelcom que omple d'orgull el tècnic, qui tot i això demana calma. «És bo que la gent s'il·lusioni i estem fent una bona plantilla, però pujar de categoria és molt complicat. El primer objectiu serà salvar-nos. Tenim més mitjans que abans, encara que haurem de lluitar per aconseguir-ho. Un cop ho tinguem, veurem fins a on podem arribar», diu, alhora que es felicita per veure com la majoria de futbolistes no posen cap pega a l'hora de fitxar pel Llagostera. «Saben que aquí viuran molt bé, sense cap mena de pressió i cobrant a primer de mes. Som un equip competitiu que aspirem a tot i això també tira», afegeix el preparador.

Amb encara una setmana i mitja de vacances per davant, la primera plantilla del Llagostera no arrencarà la pretemporada fins el proper dimecres 13 de juliol.

Els jugadors, tot i això, estaran citats els dies 11 i 12 per dur a terme les pertinents revisions. Aquells futbolistes que han encetat les vacances més tard per culpa de la promoció d'ascens gaudiran d'uns dies més de descans i no començaran a entrenar fins al 18.