La selecció espanyola de bàsquet va aconseguir ahir el pas a les semifinals del torneig olímpic de manera brillant, després de derrotar en partit de quarts França per 25 punts de diferència: 92-67.

Tot i que el seu rival va obrir el marcador amb dues cistelles de l'escorta Nando de Colo (CSKA Moscou) i del base Tony Parker (San Antonio Spurs), una cistella del pivot espanyol Nikola Mirotic, colossal durant tot el matx, i un triple de l'aler Rudy Fernández van servir per posar per davant Espanya només començar(5-4).

Els de Sergio Scariolo van controlar el primer quart (19-16) i van ampliar deu punts més el seu avantatge en el segon acte (amb un parcial de 24-14) per anar-se'n al descans amb un clar avantatge de tretze punts, gràcies sobretot al seu encertat tir exterior i als 16 punts de Mirotic, que va anotar quatre triples a la primera meitat, en la qual Parker, amb nou punts, va ser el més prolífic de França.

Coincidint amb el quart triple del jugador d'origen montenegrí dels Chicago Bulls i una posterior esmaixada de Pau Gasol -que va anotar en aquella acció els seus únics dos punts de la primera meitat-, Espanya es va col·locar amb un avantatge de 41-28 a falta d'1 : 28 per arribar-se al descans. Un 43-30 manava al seu favor al pas pels vestidors.

Una cistella i un altre triple més de Mirotic -màxim anotador del partit, amb 23 punts- només arrencar la segona meitat servien per obrir encara més l'escletxa fins als18 punts a favor de l'equip espanyol, encara que un altre triple del capità francès, Boris Diaw (que passarà dels Spurs a els Utah Jazz aquesta temporada), la reduïa immediatament després a quinze (48-33).

Una esmaixada de Pau Gasol, que es va convertir en el jugador que més taps ha posat en uns Jocs Olímpics superant Stojan Vrankovic, va servir per fer pujar l'avantatge fins als 19 punts (61-42) quan encara no s'havia arribat al final del tercer quart.

La subcampiona olímpica a Pequín 2008 i Londres 2012 tenia el partit encarrilat i només calia mantenir el marge. Cinc tirs lliures consecutius de Felipe Reyes en dues accions consecutives, la segona amb tècnica a Joffrey Lauvergne, van fer que el marcador s'eixamplés encara més. 69-49 i un últim quart encara per disputar-se.

Un sensacional Willy Hernangómez, que va sumar 18 punts, va ser l'encarregat d'anotar la primera cistella espanyola en l'últim quart, abans que el blaugrana Juan Carlos Navarro situés ja un innaccessible 75-49 a l'electrònic. Alex Abrines s'encarregava de posar la diferència fins als 30 punts (90-60) per encarar un tram final de clar control dels espanyols, que no van patir.