La selecció espanyola femenina de bàsquet, amb la gironina Marta Xargay en estat de gràcia, busca avui (20.00, hora catalana)?assegurar-se la medalla de plata del torneig olímpic contra Sèrbia, la vigent campiona d'Europa, i una rival a la qual ja va guanyar en el seu debut a Rio de Janeiro.

Després que una agònica i miraculosa cistella d'Anna Creu obrís a Espanya la porta a les medalla contra Turquia, les de Lucas Mondelo no pensen en res més que repetir el triomf (59-65) del ?diumenge 7 d'agost, una victòria que van llaurar en la segona meitat i que no va estar clara fins que Astou Ndour va tancar el resultat a quatre segons del final.

Per això, tenen clar que el matx d'avui tornarà «a ser una guerra» de 40 minuts, va avançar l'heroïna de dimarts davant de Turquia: «Ens tenim moltes ganes Sèrbia i Espanya. Ja ens hem enfrontat a elles, tenen un equip molt dur i jugarem de nou 40 minuts superintensos».

«El partit contra Sèrbia el vam guanyar, però va ser molt dur, molt ajustat i Sèrbia ha demostrat per què és en aquestes semifinals», va aprofundir en la dificultat que els espera a ella i les seves companyes l'estrella de la WNBA Alba Torrens (16,5 punts, 5,7 rebots i 15,7 de valoració en el torneig).

Així mateix Silvia Domínguez, base de l'equip espanyol, té clar que Sèrbia serà un rival extremadament complicat després d'eliminar en quarts a la segona gran favorita, Austràlia. «Nosaltres érem molt conscients del nivell que té Sèrbia, que mai pots subestimar un campió d'Europa i que podia fer això», va confessar.

«Jo estava pràcticament segura que el partit estava al 50 per cent i que podia guanyar a Austràlia», va afegir, en tot cas segura que un resultat així no canvia la disposició espanyola de cara al duel d'aquesta tarda. «Saber que han guanyat no ha canviat en res la nostra mentalitat», avançava.