Em truca Carlitos Alcàntara i em diu:

-Explica'm. -Per on vas?

-Per la Transició.

-Buff. L'Estat gastarà un bilió de pessetes a sanejar la banca i, anys després, milers de milions d'euros per sanejar la banca. -Què són euros? -La moneda que adoptarem l'any 2000 per a tot EuropaÉ Ah, perquè Espanya entrarà en el que tu anomenes el Mercat Comú.

-Això ho imaginava. Hi seguirà havent revistes de ties? -Joder, en quina mala edat estàs. Sí, home, i una d'aquestes ties arribarà a baronessa, benefactora nacional i defensora dels arbres. Aquests despullats de ties tornaran a posar-se de moda al final de la primera dècada del segle XXI. -És que la qualitat mai passa de moda, com diu el meu pare. -El teu pare superarà els 80 anys i la teva mare acabarà sent la seva vídua, però d'aquí a molt temps. I Carrillo viurà sempre, sobreviurà al comunisme i publicarà llibres als 90 anys.

-Digue'm més. El món serà molt diferent? -No ho reconeixeràs i algunes coses no sé ni com explicar-te-lesÉ hi haurà computadores com les de la NASA però de mida foli i en tindràs una. I tindràs una espècie de sabatòfon del Superagent 86 però de la mida d'un paquet de tabac. Ah, no et deixaran fumar, així que no t'enganxis als Celtas. -Però hi haurà coses que no canviïnÉ -Sí home, el pes de l'Església a Espanya, elÉ -No, no em refereixo a això. Vull dir aquestes coses diàriesÉ no sé, morirà Mariano Medina però hi haurà un altre "home del temps" o, a veure, alguna cosa inamovible, el telediari de les tres. -L'home del temps serà dona i el telediari de les tres el trauran a vegades. -No fotis, per cop d'Estat? -No, per al cop d'Estat et falta poc però no et preocupis que no passarà res. Trauran el telediari pel tennis o per la final de la Copa del Món d'un joc que és com el partit que jugues durant l'esbarjo. Començaràs a sentir que l'anomenen futbito i després serà futbol sala. O va penjar o es va tallar o alguna cosaÉ