14 de novembre de 2008
14.11.2008
L'APUNT FINAL

reformar els sous públics

14.11.2008 | 01:00
reformar els sous públics

Ara que els napoleons del segle XXI s'entusiasmen i pensen massa per refundar sistemes (compte, que els remeis poden empitjorar la malaltia) proposo una reforma: els sous de tots els càrrecs públics i totes les despeses en protocol i asssesoria innecessàries que els envolten. Hem d'estar avergonyits com a ciutadans que mentre les empreses de casa nostra presenten expedients de regulació, que afecten centenars d'empleats, per no tancar les portes, els membres del Consell Audiovisual de Catalunya guanyen 115.579 euros anuals. Per fer què? Representar la voluntat política dels partits que els han designat. No té ni cap ni peus que cobrin més diners que el president del Govern espanyol.
Només és un de tants casos de l'engreixament i abusos que es fan en nom de l'administració. Hi ha un excés de càrrecs, d'assessors, de consultors, d'empreses i persones que viuen de fer informes que ?s'ama?guen sota el calaix. Desitjaria que alguns dels nostres escollits representants, n'hi ha de seriosos i espantats davant aquesta situació, parlessin clar i demanessin una auditoria completa de tot el conjunt de l'administració. Una anàlisi de rendibilitat seriosa, en què es detectés on resideix l'autèntica productivitat i quins beneficis en traiem el ciutadà de tot plegat.
En aquesta crisi la classe política i els seus embolocalls s'estan jugant molt. Han de ser ells els primers a donar exemple, a practicar i fer conèixer mesures d'austeritat necessàries. És des de dins del sistema d'on s'ha de canviar i millorar el que no funciona. La història està plena ?d'exemples del que pot passar quan no es renova internament. El que pot venir pot ser molt pitjor: propostes populistes i demagògiques.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema