L'anxova milionària ha posat a la venda, amb gran èxit, el número de loteria que és la data de l'ascens a Segona Divisió del Girona FC. En qüestions d'atzar, el màrqueting també importa.

M'agrada, finalment, parlar amb algú que sempre guanya a la loteria.

Que sempre guanyo? (Riu). Home, nosaltres no ens podem queixar. Però és que en els darrers quatre anys hem repartit tres primers premis de la loteria nacional, una grossa, un 5+complementari de la Primitiva, algunes travesses i Bonolotos...

Ara comercialitzen l'ascens del Girona, però la gent prefereix números que commemorin alegries o desgràcies?

En les desgràcies nosaltres no hi jugarem mai. Una altra cosa és que el dècim que algú busca per una desgràcia ja el tinguem allà, però no l'oferirem ni en farem promoció. La loteria s'ha d'associar amb alegria, sort, benaurança. M'agrada buscar fórmules per intentar vendre números especials-com aquest cas del Girona- però sempre relacionats amb fets positius. El de la segona Champions del Barça, ens el treien de les mans.

D'acord, però la gent demana números relacionats amb desgràcies?

Sí, i tant. A més, ho diuen: "Això que va passar aquell dia, teniu el número?". Però a mi no m'agrada. De tota manera, la majoria de la gent tira molt per motius personals que en determinada data li hagin ocorregut.

Alguna petició curiosa, en aquest sentit?

Uf, demanar-me dates de casament, a pilons, i després feina a trobar aquell número que potser el tenen a Las Palmas. També anys de fundació de l'empresa. I fins i tot algun divorci.

És que a vegades són per celebrar. Encara hi ha sistemes infalibles com aquell antic de refregar el número per l'esquena d'un geperut?

Això són supersticions. Però sí, a vegades veus un que li passa el número pel front del que té a davant, o una dona embarassada que se'l passa per la panxa. I no li dic res dels que se'l passen per un altre lloc, però segur que ho està pensant (riu).

Jo pensava una altra cosa: si vinc a comprar-li un número i en sortint se'm creua un gat negre, me'l canviarà?

No, el que fa la gent en aquests casos és comprar-ne un altre. Canviar un número quan ja s'ha tingut a les mans...millor que no ho faci, que si llavors toca el primer, fot molt.

Ja que parlo amb un expert: existeix la sort? Vull dir si hi ha gent que en té més que altra.

Miri, nosaltres tenim molts números, i hi ha gent a l'Escala que ha tret la loteria dues vegades en sis mesos. Això és molt difícil. Diria que impossible, però no puc dir-ho perquè ho he vist. I no gent que estigui abonada a un número, sinó que van canviant.

La seva aspiració és un dia fer un viatge per l'espai com el de La bruixa d'or?

No, a mi m'agrada molt l'Escala i l'Empordà.